söndag 3 maj 2009

Mera trädgård och färdiga raggsockar

När jag startade bloggen hette den "ulliga gulliga saker och lite grönt". Det gröna stod för de vegan-recept jag tänkte lägga ut. Nu tror jag att jag får ta tillbaka det namnet men att det får stå för trädgårspysslet istället, det är ju så himla kul! Hoppas ni vill följa med mig under mina trädgårdsbestyr också. Idag har vi köpt lite plantor.


Här är dagens skörd. Jag hade egentligen velat köpa lite mer men eftersom jag hade ont i magen fick D springa runt därinne själv och plocka de plantor jag hade sagt att jag ville ha. Jag stod utanför staketet och instruerade och pekade... Men å andra sidan kanske det var tur, det blir så himla dyrt.

Jag är nog en trädgårdsbohem. Jag kan egentligen inte så mycket om trädgård utan jag planterar oftast bara det jag tycker om och hoppas på att det ska ta sig och det funkar faktiskt nästan jämt. Jag gillar att blanda blommor och grönsaker av alla dess slag och jag har nästan alltid bara några få plantor av varje sort. Vi har ju inte så mycket odligsyta så det gäller att få plats med så mycket som möjligt :-) Jag vill att det ska kännas lummigt och frodigt och jag planterar ofta sådant som lockar till sig fjärilar och humlor. Det ska kännas lite vilt som i den hemlighetsfulla trädgården. Däremot så avskyr jag när det växer saker mellan plattorna, det måste bort :-) 

Jag älskar löjtnantshjärtan. Jag tror att jag har några barndomsminnen kring dom för jag blir aldeles varm i hjärtat när jag ser dom. En rosa och en vit fick det bli. De vita hade jag aldrig sett förrut men de var ju fasligt fina.

Här är min lilla örtagård. Gräslöken och lavendeln hade vi från förra uteplatsen. De nya tillskotten är timjan, kungsmynta, äppelmynta, oregano och citronmellis. Persilja ska jag så och basilikan är påväg men den har inte riktigt tagit sig så vi får se hur det går med den...

De här zink-skyltarna hade jag sedan förrut och de är söta i kryddlandet tycker jag. Synd bara att jag inte har en till alla örter.

Jag tyckte att penséerna i gruppen jag fick av mamma och pappa igår stod lite trångt så jag snodde en därifrån och planterade den ihop med tre hänglobelia-plantor jag köpte idag.

Äntligen är Isaks raggsockor klara. Det känns lite skumt att sticka sockor nu när det är så varmt och soligt men han ska ha dom i gummistövlarna och det kommer nog fler regniga kalla dagar.

Jag fick en fråga igår på bloggen angående sorkar eller mullvadar som förstör gräsmattor. Jag kan tyvärr ingenting om detta men det kanske någon av er andra läsare gör.  Om du vet något bra tips om detta så kan du väl skriva en kommentar så kan den som ställde frågan läsa det där.

Är ni fortfarande kvar eller har ni somnat av detta lååånga inlägg? Hoppas ni känner er uppvilade efter långhelgen. Jag ligger lite efter i skolan så nu måste jag ta mig i kragen och slita mig från trädgård och stickning. Kram/Veronica

12 kommentarer:

Anna sa...

Inspirerande med trädgårdsbilderna också (har precis skaffat koloni, så jag bara suger åt mig allt jag kan snappa upp ;)
Angående sork och mullvad så lärde faktiskt min man mig att titta på jordhögen, närmare bestämt var hålet kommer upp: Sida-Sork, Mitten-Mullvad.

KattQarina tycker om; sa...

OJ så mycket fina saker du gjort! Och vilken härlig trädgård. Det här var ett jätte trevligt besök.

Carolina sa...

Jag tycker mycket om trädgård så mig passar det bra att du skriver om både garn och trädgård ;)

Vad fint ni fått det!

svartanova sa...

Jag tycker GIVETVIS att det är roligt att läsa om dina trädgårdsbestyr! Även hos mig går mycket tid till trädgården nu. Kul att se vad du köpte!

Kram, A

Sunna sa...

Vad fint det håller på att bli, ett hett tips är att köpa persilja i plantor istället för att så, tar så himla lång tid för dem att komma upp annars

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Men vad fint du har gjort..gillar med att plantera.
Kram Lotta

Jessica sa...

Hos mig fungerar vindsnurror i rabatten mot sork iaf, för tydligen fortplantar sig vibrationerna av pinnen neråt, och sork gillar inte detta och flyttar :-) Fick det tipset från en plantskola och har inga problem längre, däremot har grannen massor, så jag tror stenhårt på vindsnurror. Fint dessutom om man lägger ner lite tid och letar reda på tjusiga snurror som även pryder sin plats.

Pixi sa...

Nää har inte somnat ,tycker det var ett upplyftande inlägg!!Ang mullvadar så har vi haft det som problem länge,har prövat allt men finka inte tills jag gav guben en mullvadsstoppare,en mojäng man sätter ner i backen som går på batteri o avger ett pip..funkar skit bra!! Tror jag skaffa min på Home-shop..hoppas det kan hjälpa..(tycker det e kul att sticka raggissar,särskilt när det e mulet ,passar ypperligt då!HAHA)kram på dej !=)

Anonym sa...

Din blogg är en av mina favoriter och inte blir det sämra av att du visar vad du gör i trädgården. Kul med tips även där. Du inspererar i vad du gör.

Vad många fina öter du köpt, tänk bara på att myntor av olika slag sprider sej mycket. En ide kan vara att sätta dom i kruka eller hink och sen gräva ner den i landet.

kristina sa...

Jag tror att vår Herre lagt in lite odlingsgener hos oss för att vi skall ha något meningsfullt att bry oss om. Om man inte har någon/något som kräver skötsel och som står och faller (läs vissnar) om vi inte bryr oss, så blir vårt liv lite fattigare. Lycka till med din gröna del av bloggen. Fint hittills! Ha det bra!

Anns Gröna sa...

Trädgårdsskötsel tror jag att man lär sig genom att testa, testa, testa. Ibland blir det lite galet men oftast blir det väldigt bra.
Härliga inköp ni gjort - det vita löjtnanshjärtat är ju bara helt underbart!
Din "örtagård" ser jättefin ut - håller med tidigare inlägg, myntorna sprider sig väldigans.
Kram
Ann

Effie/Solfjäder sa...

Jättefint med löjtnantshjärtana! Tyvärr har mitt dött :-( men istället kryllar rabatten av aklejor! Himla kul att se bilder på din fina trädgård.
kramar Effie