lördag 2 maj 2009

Soliga lördag

Idag lyser solen, det är verkligen underbart. Min mamma och pappa har varit här och jag har fått jättefina blommor till uteplatsen. 

En hängande pensé i min för tillfället favoritfärg, gult 

Och en jättefin liten grupp med penséer och förgätmigej

I förgår lämnade D nycklarna till den gamla lägenheten så nu har vi bara den här att pyssla om, det känns härligt. Jag ska snart visa lite mer från insidan men jag har inte fått till några fina bilder än. Dessutom kommer målaren på måndag och ska tapetsera om i köket och i hallen. Tills dess får ni se lite fler utebilder...

Mitt nyaste projekt är inte en gravhög som det ser ut som utan en rabatt med extra mycket jord ovanför. På den lilla kullen ska flera jordgubbsplantor planteras så att det blir en liten jordgubbs-kulle. Och i rabbatten har jag sått lin och senare ska solrosorna ner där.

Vårt lilla fågelbad har fått komma fram också. Småfåglarna brukar komma och dricka vatten här när det är torka ute.

Sedan har jag planterat morötter i hinkar. Jag har ingen aning om det kommer att fungera eller inte. Ni som vet bättre, vad tror ni. Förra året hade jag potatis i hinkarna och det fungerade utmärkt.

Hoppas ni också har en härlig dag. Kram/Veronica

11 kommentarer:

Heimlaga sa...

Å,det ser härligt ut! Särskilt fågelbadet gillade jag!

VirkStina sa...

Vad härligt att ha en uteplats att greja på!
Man kanske får titta förbi när ni har kommit i ordning..?
Kram!

anna sa...

Wow vilka härliga bilder!!

Viktoria sa...

Underbart att se bilder från din "trädgård" Jag önskar så himla mycket att jag också hade en, fast jag ska inte klaga är glad för min balkong, även om den är väldigt skuggig.

Har för mig att du skrivit i tidigare inlägg att din uteplats också är skuggig... har du något tips på något som funkar extra bra?

Jag har inte alls gröna fingrar men tycker att det är väldigt kul med växter och försöker sakta men säkert lära mig lite granna :)

Hoppas du har en trevlig helg! Kram Viktoria

lolla sa...

hejsan
vad skönt det måste vara att bara få dona på på ett ställe nu.
Vad fint det var med blommorna.
Fågelbadet gillade jag, ska nog försöka fixa nåt likande tror jag :-)
Ha en härlig lördagskväll
kram lolla

Ewa sa...

Oj, ni har ju sommar! Avis man blir. Nåja, det får vi ju här med, det tar bara lite längre tid...
Härligt med fotmassage. Hade jag behövt nu. Har så ont i min tå där jag fått blånagel i vinter av allt prommenerande i armékängorna. Aj aj aj... Få se när den ramlar av.

Mysigt garn. Vart beställer du ifrån? Har kikat efter Safran här, men det finns inte.

Kramelikram
/Ewa

Camilla sa...

Visst är det härliga trädgårdsdagar nu, med all förväntan på vad som ska börja växa.

Jag tänker inte påstå att jag vet, men jag har inte hört talas om morötter i hinkar. Har bara hört talas om potatis i hinkar. Spännande att se om det går!

Sunna sa...

Det ser ut att vara en jättefin uteplats ni har, morötter i hink är helt nytt för mig, tror nog mer på pumpa, squash eller potatis i så fall men vem vet
Ha det bra

Anonym sa...

Hej Veronica tror att jag har soek eller mullvad i trädgården! Denna sak har rivit upp min gräsmatta! Så ledsen! :( Har du haft några problem med detta? Nå som har en lösning? Kram.Älskar din blogg.

Signe sa...

Åh vilka härliga bilder...

Pia sa...

Så underbara bilder, Veronica!