lördag 31 januari 2009

Nytt projekt


Jag har blivit en garnsnobb. Jo, det är sant. För några månader sedan skulle jag aldrig ha klagat över att sticka i akrylgarn vilket också ledde till att jag köpte på mig en hel låda akrylgarn i olika färger. Nu mera är jag kräsen och vill endast sticka i ull och bomull, härligt och naturligt. När jag idag skulle påbörja ett nytt projekt så beslutade jag mig dock för att använda mig av det där akrylgarnet, jag måste ju sticka upp det nån gång. Det har hörts mycket gnäll från mig idag kan jag säga... Blä vad jag hatar detta gnissliga garn. Om jag blir nöjd med det jag håller på med så ska jag nog sticka en till i bomull. 

Jag tänker inte berätta vad det är jag stickar på. Ni får nöja er med bilder på delarna tills det är färdigstickat,  ihopsytt och klart. Men ni får gärna gissa såklart:-) Jag hade tänkt att jag skulle sticka en kanin men när jag letade mönster så hittade jag ett annat som jag blev helt kär i så det fick det bli så länge i alla fall.

Ett stort problem jag har är de där knutarna och små hålen som blir när man ökar och minskar. Ökningarna man använder sig av är att man stickar i både främre och bakre maskbågen, ska det verkligen bli håligt då? Hur ska man göra? Är det någon som har nått tips? Jag har stickat om och stickat om men nu får det vara som det blir.  Jag är inte så van att öka så här mitt i arbetet, förrut har jag mest ökat och minskat i kanter och då synns det inte lika tydligt. Kan man ens få det helt osynligt? Hjälp snälla!

Pläden har fått vila idag men imorgon får den nog komma fram igen.

Kram/Veronica

9 kommentarer:

Prinsessan och jag sa...

Hur går det med "skräpningen" eller är du i stickningen? Vi har haft en helmysig dag med lite shopping på Hjortgården i Gamelstan. Marknaden var det inte mycket om. PIUS var bland det roligaste året i mitt liv. Jag bodde på samariterhemmet inte billigast men trevligt o rent. Göran Renström, Linköpingare var min homilitiklärare då. Han var erfaren i gamet o för mig bra "förebild"/stilkonsult, HA...Året är verkligen något att se fram emot, även om jag inte är en mamma som vill vara ifrån mina barn! Jag pendlade med flyg mån-torsd. /Yvonne

Sagofe sa...

Nu blev jag nyfiken! :-D Min första tanke var kanin, tyckte att det såg ut som ett kaninöra, men det är väl bara att vänta och se... :-)

Kan tyvärr inte komma med någon hjälp, jag kan sticka lite, men jag får erkänna att jag inte har en aning om hur man ökar *springer och skäms* Jag tror ändå att det kommer att bli jättebra, men det är ju inte kul när man inte blir nöjd själv.

Kram

anna sa...

Spännande med nya projektet!
Garnsnobb, ha ha, det beror väl på att du har blivit så duktig, men det får man vara! Det är ju sån skillnad (detsamma gäller ju tyger).
/Anna

Fru P sa...

Hej! Jag ökar alltid MELLAN två maskor istället: stick ner högerstickan bakom tråden som löper mellan maskorna och fånga upp den på stickan. För sedan in vänsterstickan också (den kommer då att liggea då "framför" högerstickan), lägg garn om högerstickan och dra igenom så du får en ny stickad maska, dvs du har ökat en maska. Viktigt att du verkligen stickar den "vriden", det blir garanterat inget hål, så det märks direkt om du gjort rätt. Jag kan inte förklara bättre i text, men...jag föredrar som sagt detta sätt själv. Lycka till!
ps, det är helt naturligt att man utvecklas till garnsnobb då man stickat ett tag. Naturfibrer rules!

Carolina sa...

Lät som fru P hade lösningen. Ibland gör jag vridna omslag, det syns iaf lite mindre än vanliga omslag.

Jag håller nog också på att falla i snobbträsket ;)

Vita spetsar och snoriga ungar sa...

Vad spännande!! Jag använder bara akrylgarn, är lite snål då det har gått åt så mkt garn på sistone. Men visst är det en helt annan känsla m bomull.. Jag har påbörjat en rutpläd nu i rosa och vitt då jag hade så mkt rosa över. Det är så kul!

Stor kram

Fröken Elsa sa...

Hmmm...jag hade också tänkt gissa på en kanin eftersom jag såg "örat"...
Nu blir gissningen att det ska bli en kyckling istället och att "örat" är en vinge :)

Hoppas att du har en mysig och pysslig helg.

Kram M

Handla sa...

Jag har samma problem. Blir alltid lika besviken när det blir sådär fult. Men jag brukar, som det skrivits i tidigare inlägg, göra ett omslag och sedan sticka den i bakre maskbågen på nästa varv. Det blir bättre faktiskt.

Hoppas att du haft en trevlig helg.
Hanna

sunna sa...

Spännande med något annat, när jag ökar mitt i varven brukar jag vrida öglan jag plockar upp, då blir det sällan hål, Lycka till