måndag 12 januari 2009

Börja om från början...

Ni vet uttrycket ett steg fram två steg bak. Idag stämmer det för mig. Ungefär 10 min efter jag publicerade gårdagens inlägg så repade jag upp hela pläden. Jag ångradeatt jag inte hade gjort lika breda ränder hela vägen och så ville jag ju ha den lite bredare. När jag hade gjort det så upptäkte jag även att jag någonstans under arbetets gång hade bytt från halvstolpar till helstolpar, vilken miss. Idag har jag  i alla fall virkat och virkat för att komma tillbka ungefär där jag slutade igår. Det känns faktiskt bra att jag repade upp den. Så här ser den ut nu.

Nu ikväll tänkte jag att jag skulle sticka några varv på min lövsjal som jag började med för flera månader sedan. Det slutade med att jag repade den också och började från början. Nu funderar jag även över att sticka den i något annat garn eftersom mohairgarnet hårar av sig så mycket. Jag kommer nog störa mig på att ha en sjal som hårar tror jag. Kanske ska jag sticka den i ecoull istället.

Nu gör mina händer och armar jätteont av allt handarbete så resten av kvällen får jag nog vila.

Kram/Veronica

6 kommentarer:

svartanova sa...

Vilket tålamod du har! Men vågvirkningen blev faktiskt ännu snyggare, så du gjorde det inte i onödan. :)

Trevlig kväll!

Viktoria sa...

Det är jobbigt att repa upp grejer men det är värt det i slutändan. Trist om man lägger ner massa tid på något och sedan inte blir nöjd, då är all det där extra arbetet värt mödan :o)

Jag tycker pläden ser snyggare ut såhär dessutom!

Pia sa...

Ja, det är lika bra att repa upp annars retar man sig bara på det!

Handla sa...

Hej hej!

filten blir ju jättesnygg. Men vilket projekt. Jag har ofta drömt om att göra en filt men det känns som ett alldeles för stort (och dyrt) projekt..

Jag har skickat paketet idag. Ursäkta att det blev så sent, men det var så stort att jag inte fick ner det i postlådan och konsumtanterna blir så sura om jag tar med hunden in. Men min sambo hjälpte mig idag. Så du har det förhoppningsvis redan i morgon.

Ha en trevlig dag!

Sagofe sa...

Det är ju så tråkigt att repa upp! Själv repade jag upp en hel vante i förgår, men nu när jag gjort om den och nästan är klar med den andra så känns det bra. Det är ju värt det om man blir nöjd när man gjort om det.

Tror filten kommer att bli riktigt fin! Är lite sugen på att virka såna där vågor, men det får bli något annat än en filt i så fall :-)

Kram

LILLA BLÅ sa...

Trist att behöva repa upp allt du jobbat så fint med.
Va, gillade du inte Nattfåk? Men läs Skumtimmen vetja..sen Nattfåk , de liksom har en liten röd tråd med varann......


Kramar @nette