tisdag 13 januari 2009

Virkbok och garnväntan


Förra veckan fick jag hem den här virkboken. Jag gillar den verkligen. Den är enkel men ändå väldigt inspirerande.

Idag trodde jag att jag skulle få hem en drös bomullsgarn jag beställde i början av förra veckan men det kom igenting tyvärr. Detta gjorde att jag inte har kunnat virka någonting på pläden. Idag har varit en sån där dag när jag längtar jättemycket efter att pyssla men aldrig kommer på något kul och inspirerande att göra. Jag har sådana dagar lite då och då. Jag började sticka lite på en liten dinosaurie men jag gillar inte mönster där man stickar fram och tillbaka och syr ihop. Jag skulle mycket hellre sticka kramdjur med strumpstickor så man slipper sömmarna, ska nog prova det istället.

Jag har ju lite funderingar på att börja sälja lite småsaker och kanske ta upp beställningar. Hur gör man egentligen med skatt och sånt då. Ni som säljer har ni några tips och råd?

Imorgon hoppas jag att garnet kommer så att jag kan fortsätta på pläden. Hoppas ni har haft en riktigt fin dag. 

Kram/V

7 kommentarer:

Carolina sa...

Så länge du inte går med vinst kan du köra som hobbyverksamhet. Se bara till att spara alla kvitto på allt material du köper in och alla maskiner. Det går att läsa ganska mycket på Skatteverket och det är ju inte så svårt att ringa dem och fråga heller.

Skaparstigen sa...

Åh, den har jag virkat en närkasse ur!

jag har inte skattat nåt, för mig går det någorlunda jämnt upp. Visst får man in lite pengar ibland, men jag köper ju mycket grejer till det också. Och oavsett vad man säljer det för så blir ju timpnenningen så kass att det skulle göra ont att skatta på det också.

Sagofe sa...

Säg till om du får några bra tips, det är något jag funderat över också. Eller snarare, det är en del av det projektarbete jag ska göra under våren, om läraren godkänner det.

Du har inte testat att virka amigurimis? Virkar man i spiraler så slipper man sömmarna. Hm, dumt att påpeka kanske, det visste du säkert ändå :-)

Ha det bra! Kram

Mia sa...

Vilket bra boktips, kanske är nåt för mig som inte riktigt har kommit in i det där med virkning.

Kram Mia

sunna sa...

Jag tänkte också på amigurumis, jag har säkert något mönster om du vill prova. ha en bra pysseldag

Sara sa...

Jag har för mig att man får tjäna upp till 30 000 kr som hobbyverksamhet utan att skatta för det!

r e b e c k a sa...

Jag fick den boken i julklapp förra året (ja, 2007 aalltså) och virkade direkt en liten korg i papperssnöre som jag har jättemycket nytta av (fast det var ganska jobbigt för händerna!). Har testat några spetsar också och trots att jag nästan aldrig virkat inan gick det riktigt bra!