söndag 11 januari 2009

Prästvigning och vågplädIdag var det prästvigning i Linköpings domkyrka. Min kära vän Mikaela vigdes till präst och jag var där:-) Det var en jättefin mässa och biskopen predikade fantastiskt som vanligt. Han är en av de få som jag tänker "oh vad spännande det ska bli att höra" innan han börjar predika. Min mage dummade sig som vanligt men jag trotsade den och gick ändå vilket jag är jätteglad över. Jag har knappt varit utanför huset sedan julafton och idag har jag både varit i kyrkan, åkt tåg och varit på fest... vilken dag och vilken seger!

Presenten var uppskattad (tror jag i alla fall). För er som ännu inte har listat ut vad det är så är det en stola. Det är det långa band som präster och diakoner bär kring halsen under gudstjänster. Tyvärr hade även Mikaelas mamma fått den strålande idén om att ge en stola men det är väl bara kul att ha flera att byta mellan. Förutom färgen så var de dessutom rätt olika varandra. Tyvärr blev det ingen bild på den nyblivda prästen när hon hade den på sig (som några frågade efter) men det går säkert att fixa någon dag. Tack för alla fina ord om presenten och för all peppning.

Det har inte blivit så mycket pyssel idag som ni säkert förstår men de senaste dagarna har jag virkat på ett nytt STORT projekt. Det ska bli en pläd med vågmönster. Jag blev inspirerad av Mia från min inspiration. Först var jag lite skeptisk över ett så stort projekt. Men när jag såg de här bilderna kunde jag inte motstå.  Just nu känns det jättekul och faktiskt ganska avslappnande. Tanken på att jag absolut inte kommer att bli klar på en kväll gör att jag faktiskt har lite lättare att lägga det ifrån mig. Mönstret hittade jag här. Just nu är det bara olika blå nyanser men det ska det snart bli ändring på. Jag tänker mig en mycket färggrann pläd. Jag ångrar mig lite att jag inte gjorde den aningen bredare men det kanske är bäst att börja med en medelstor. Jag har beställt garn till den som jag hoppas kommer imorgon.

Hoppas ni har en fin söndagskväll

Kram/V

12 kommentarer:

svartanova sa...

Vad skönt att du övervann problemen!

Åh, jag har ju ett tag varit sugen på att virka en rutpläd, men sparat det enorma projektet. Det här kanske också vore något! Är det svårt?

inte nått sa...

Vad spännande med prästvigning och vilken fin present du hade gjort! Lycka till med pläden!
Sofia

Botti sa...

Vad kul att du kom iväg iaf! Tyckte stolan var jättefin! Hoppas det går bra med pläden!
kram/
B

mia sa...

Mitt första besök härinne, du är alltså en blivande präst? Vad otroligt avundsjuk jag blir. Det måste vara härligt att ha en passion, att brinna för något, vara helt säker på vad man vill för resten av livet. Det önskar jag kunde smitta av sig lite på mig.

Kram Mia

PS. Linköpings kyrka är såå vacker!

MiA sa...

Gott att höra att du gick på prästvigningen och att allt gick bra :)

Kul att du också börjar med vågfilt! Bilderna från MittLillaHus är ju helt underbara - lite sydamerikanskt över färgerna tycker jag. Ska bli jätteroligt att se din när den blir större.

Kram!
MiA

Cantina sa...

Vad roligt att du kom iväg! Hade varit trist att missa prästvigningen. Och stolan var jättefin! Och snyggt inslaget också!
Din pläd kommer att bli jättefin. Gillar verkligen färgerna så långt!

sunna sa...

Ska bli så kul att se hur den utvecklas, måste verkligen prova det här mönstret någon gång. kanske något för alla restgarner Kram

Katinka sa...

Spännande med prästvigning. Har själv aldrig varit med om det så det är kul att läsa här hos dig.

Ewa sa...

Va kul att du kunde delta iaf. Hade varit tråkigt att missa en sådan speciell och stor händelse.

Ser att du hittat in till min "syjuntekompis" Lisa, och hennes pläd... =) Mönster till den finns även på Järbogarns sida, där de har en massa gratismönster, under interiör.
Jag har också tänkt göra en, men inte kommit till skott. Gör du den i bomullsgarn?

Såg ju att det var en stola. Så man får ha egentillverkade sådana?! Va kul. Och bra med många att varva mellan! =)

Kram Ewa

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Du är aldrig sysslolös..och vågar dig på det mesta..vill se resultatet.
Kram Lotta

Pia sa...

Så härligt att du kom iväg och att allt funkade. Hon måste ha blivit väldigt glad åt stolan som var så vacker.
Ha det så gott och kram.

Mia stickar sa...

Så fin den blev stolan! Sen inslagningen och ditt fina kort! Tänk att få en sådan present!