tisdag 4 november 2008

AHHH! Jag får panik!Idag har jag stickat eller snarare försökt att sticka och sedan repat min lövsjal. Jag hittade tillslut ett fint mönster på Ravelry och i morse började jag. Halva förmiddagen gick åt att leka detektiv och försöka klura ut vad alla förkortningar och termer betydde. Orginalet var skrivet på finska och den engelska översatta beskrivningen använde inte riktigt samma förkortningar som ordlistorna jag hittade. Ja, ja det löste sig tillslut men sedan har det bara gått utför.

Jag har stickat och stickat och repat och repat. Jag kommer ca. 25 varv sedan är det något som händer. Jag räknar och är väldigt noggran men ändå går det fel. Fyra gånger har jag börjat om helt och på varje försök har jag nog stickat de sista 5 raderna tre gånger var.... oh vad frustrerande! Nu ska jag göra ett försök till . Denna gången ska jag markera varje maska jag stickar på diagrammet när jag kommer till varv 25, hoppas verkligen att det löser sig eller att jag i alla fall kommer på vad det är jag gör fel. 

Nu tröstdricker jag en stor kopp varm choklad. sedan ska jag banne mig försöka igen.
Hoppas ni har en trevligare handarbeteskväll än jag.

5 kommentarer:

VirkStina sa...

Heja heja, ge dig inte!Du kommer klara det!

MiA sa...

Men... så trist...
Mitt tips: Lägg stickningen åt sidan och gör något helt annat. Låt sticket vila någon dag eller så. Sen plockar du fram det igen helt fokuserad på hur bra du är på att sticka, och alla problem är glömda. Och så går det hur fint som helst.

Funkar faktiskt oftare än man skulle kunna tro :)

Kram!

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Det är bara att kämpa på.
Kram Lotta

Stickorren sa...

Det är stickkafé på Espresso House på trädgårdstorget idag onsdag, det brukar alltid finnas några som kan hjälpa till! Själv måste jag hålla mig hemma o ta hand om min rinnande näsa.

Fröken Elsa sa...

Trist när man inte får ihop det...och frustrerande...
Finns det ingen som kan kolla på mönstret åt dig? Det kanske inte står rätt i beskrivningen.
Tyvärr kan inte jag hjälpa dig, stickning är liksom inte min starka sida...