lördag 13 mars 2010

tankar om min stil

Jag har funderat mycket på det där med stil och vilken som är min scrapbookingstil. Måste man ha en stil? Nej har de flesta svarat på de forum jag har frågat men jag har ändå känt att det är svårt veta var man ska börja när man själv känner sig vilsen. Så här skriver Cathy Zielske i clean and simple scrapbooking:

The "click" is when you begin to identify what is working for you as a scrapbooker. The "click" is the birth of your personal style...that is me being comfortable within the boundaries of my own style. ..Another way to boost your creativity is to step outside of your comfort zone every now and then.

Just så är det tror jag. När jag känner mig trygg i min egen stil kan jag också våga experimentera mer för jag har en trygghet att stå på. Och jag tror faktiskt att jag börjar hitta min stil. Jag känner mig mest hemma i det lite mer enkla, avskalade men det betyder ju inte att jag inte kan prova på andra stilar och experimentera för att utvecklas och ha kul. 

Hur tänker du kring inspiration och stil. Är det viktigt för dig att hitta sin stil och ditt formspråk eller vill du hellre prova en massa saker och hoppa runt i stilar? Det skulle vara så spännande att läsa era tankar kring detta.

Här är några layouter jag tycker är helt min stil just nu i alla fall:-)

Jag hoppas du vill dela med dig av dina tankar. Det behöver ju inte heller handla om bara scrapbooking utan även om andra konstnärliga uttryck. KRAM!10 kommentarer:

Karin B sa...

Hej!
Först vill jag tacka för din otroligt söta kommentar i min blogg! Gillar dina layouter!
Det där med stil är svårt. Jag scrappar nog ganska enkelt, men jag gillar att prova på olika stilar och uttryck. Jag lånar lite från romantiska scrappare, även fast jag inte löper linan helt ut. Jag gillar att inspireras av olika stilar och tekniker. Men det blir ju aldrig som dom jag försöker "härma" utan det blir min stil ändå på något sätt.
Nej, man måste inte ha en stil... Men jag tror att när man scrappat ett tag så hamnar man alltid tillbaks i det man gillar och känner sig bekväm med...

Yoli Design sa...

Jag gillar verkligen din enkla, rena och avskalade stil, även om den är en stil jag själv aldrig skulle kunna bemästra... :P hihi Att kunna scrappa med fler foton på samma LO är också en Stilart i sig!! Enligt mig iaf!

Jag tänker sällan på vilken stil jag har utan scrappar mest för att jag älskar å förverkliga alla tokiga idéer som poppar upp i skallen på mig... Å min stil är väl lite som så också... Det poppar upp en massor av saker både här å där på mina alster... å poppandet tar egenligen aldrig slut enligt mig! :P hihi

Håller verkligen med om det där med ens trygga zon - vissa saker bara man vet å känner sig så trygg med så att man nästan kan scrappa i blindo - medan annat kräver mer å då utmanar man sin stil helt enkelt. :D Mycket smart sagt!! :D

Å när man hittat sin stil det märker man nog - för det är väl då man har som roligast när man scrappar!! :D

Kraaaaaaaam

Gröna Anna sa...

Jag scrappar ju inte, men virkar en hel del, gör smycken ibland och broderar lite. Det där med stil är nåt jag aldrig behövt tänka på, för hur jag än gör så vill jag ju göra nånting som är SNYGGT och då blir det automatiskt väldigt "Anna" också. Vare sig jag vill eller inte. Jag kan inte ens göra något helt utanför min egen estetik om det är t.ex. en present och något som jag vet är den personens stil på pricken - tycker jag själv inte att det jag arbetar med är tilltalande klarar jag inte hålla på med det. ;-)

Nettan sa...

Jag har heller aldrig scrappat, men virkar, stickar, målar, pysslar, skriver, syr och broderar (med väldigt långa mellanrum)...
Jag har nog funderat lite på "stil" ibland, och kommit fram till att min stil, inom olika områden, växer fram av sig själv med tiden när jag blandar att prova mina egna idéer och inspireras av andras. Och "min stil" utvecklas på samma sätt oxå. Jag tror oxå man ska våga känna sig trygg med det man tycker om, lita på sig själv, och sen låta sig utmanas utanför trygghetszonen med jämna mellanrum.

Håller med Yoli Design som säger att när det är som roligast då har man hittat "hem" ^^

När jag tittar på dina scrappade alster, vilket jag med förtjusning gör!, så tycker jag du har en klar stil; den är enkel, varmhjärtad och söt i precis lagom mängd.

Maries Pysselblogg sa...

Svårt att sortera in stilen i olika fack, ofta provar man ju på lite av varje även om slutresultatet sedan blir ens egen stil. Själv scrappar jag oftast ganska enkelt,flera eller bara ett foto, oftast ganska få dekorationer.
Jag skrev också lite om det i min blogg igår, att jag tycker att jag har ungefär samma stil som när jag började scrappa 2003/2004..

Sockergrynet sa...

Man måste inte ha en stil, men jag tror ändå man har något som är speciellt just för en själv. Jag har gått från grafisk stil till freestyle, för att sedan hamna någonstans mellan grafisk och freestyle. Älskar att pröva saker och inspireras av andra, men även om jag gör något som någon annan gjort, så blir det mitt.

Kerstin sa...

Dina alster är alltid underbara. Eftersom det alltid finns en själ i det du gör så är dina allster allltid underbara.Glöm aldrig att din själ alltid återspeglas av vad du gör,känner och skriver.Kram Kerstin

Millan M sa...

Tycker själv att jag scrappar ganska "enkelt". Vill ibland hemskt gärna använda mig av en "massa" dekos o blanda mönstrade papper hej vilt på det där snygga sättet som alla andra gör...Bara det att när jag gör det så ser det inte snyggt ut (tycker jag själv i alla fall). Då ser det verkigen ut som om man bara satt dit lite saker planlöst:( Men vi är ju alla olika och det som är bra för en behöver ju inte vara det rätta för ngn annan. När jag är nöjd med ett alster känns det bra; oavsett vilken stil jag "använt" mig av.

Ciza Patricia sa...

Jag försöker variera mig och prova nya saker. Min stil kan nog definieras av de saker jag tycker så mycket om att jag oftast "måste" ha med när jag gör något. Även sortimentet papper man har säger ju lite om en tycker jag.

Eftersom jag till 98% gör kort är det mycket mottagarens personlighet och intressen som avgör hur kortet blir.

Det är väl mina tankar kring det. :)

Ha det så bra och hoppas du inte har ont i armen längre.

Kram

Sofia-Sobeide sa...

Jag vill nog pröva på en hel massa olika saker men ändå hitta min egen stil. Vilket jag nog har gjort vi det här laget då det gäller virkade saker. Visst känns det surt då någon sedan kopierar ens stil helt rakt av utan att på något sätt göra den sin egen.

Inspiration får ju självklart jag också av andra. Sällan virkare dock.

Dina LO:s är fina! Jag tycker nog också att dina virkade alster har sin alldeles egna stil :)