fredag 15 januari 2010

Virkalong del 8


Nu ska vi montera. Det är ju egentligen inte så svårt men några tips kan jag ju ändå dela med mig av.

Sy ihop huvudet med kroppen genom att sy i de bågarna du inte virkade i sista varvet på kroppen. Det blir lite pilligt men det blir en väldigt snygg halskant då tycker jag. Jag sydde med det hudfärgade garnet från halsen som jag inte klippt av än. Har du fäst den tråden så ta bara en ny snutt.  Peta in lite extra stoppning då och då medan du syr så at halsen blir välstoppad.

Stoppa armarna men bara lite grann och inte ända upp, det kan vara lite knepigt att få i stoppningen, jag använde en strumpsticka för att pressa i. Nu kan du börja sy fast dom på kroppen, jag syr så att armkanten hamnar precis nedanför halskanten.  Mitt vita garn går att dela så jag använder endast två av trådarna för att det ska bli tunnare. Det går att använda hela garnet också eller en broderitråd eller sytråd, ta det som du gillar bäst.

Luvan och kjolen tycker jag att det är bäst att vänta med tills ansiktet och håret är klart.

Eftersom det här är ett enkelt och snabbt steg lägger jag ut nästa steg redan ikväll. Är ni fortfarande med eller har de flesta gett upp? :-) 

Kram/V


18 kommentarer:

Ninni sa...

hej!
jag är dålig på att kommentera, men jag hänger med. Har inte hunnit med att virka allt än, annat kom emellan. Men jag ska bort nu och hoppas få tid att sätta mig in i den svårare varianten som jag tycker blir väldigt bra.

So far, gillar jag dockan jättemycket!

kram

Carina

Matilda G sa...

Måste virka färdig kjolen och lägga den på blockning ikväll, två "armar" kvar... :)

Snor och Glamour sa...

Hej!
Ja e med!! Har gjort allt än så länge och tycker snöängeln är jättesöt!
Kram Ann-Louise

Anonym sa...

Klart vi är med. Ska på Personalmöte om en timme, men när jag kommer hem ska jag börja montera. Längtar efter att se hur det ser ut när det är färdigt.
Har läst del 8 nu och blev lite fundersam på halsmonteringen. Jag tycker min öppning på kroppen är ganska mycket större än på huvudet. Får kanske virka om lite där. Jag ser också redan fram emot Februaridockan.

Malin

Fru Saannis - Snart Mamma sa...

Ska bli riktigt spännande att se hur dockan kommer att se ut när den är färdig :)

Camillas virkblogg sa...

Hänger med men är lite osäker på om min kjol är för liten. Ska den sitta där "höfterna" blir bredare eller ska det gå att få den längre ner?

Veronica Tingvall sa...

Min sitter ganska högt upp så det blir nog bra Camilla. Jag tyckte att min töjde sig lite efter ett tag men jag tycker att det är sött med en hög midja

Bodil sa...

Jodå, jag hänger med, ska montera ihop den senare ikväll.

Jessica sa...

Hej, jag hänger att på, jag har precis monterat ihop dockan.. ska bli spännande att fortsätta i kväll när del 9 kommer :)

Lotte sa...

Jag är tveksam till att jag kommer få på kjolen om jag monterar huvudet och armarna först. Får nog prova lite försiktigt innan jag monterar. Annars blir det till att virka en ny kjol. :)

Veronica Tingvall sa...

Lotte: Prova att dra kjolen upp den andra vägen. Det funkade för mig om jag våldade lite (det var nog därför den blev liteuttänjd efter ett tag, hihi). Annars är det ju bara att ha på kjolen innan huvudet, det funkar ju också bra.

Pia P sa...

Jag är också med, men hinner inte montera något idag, ska på sykurs.
Jag har också bara provat kjolen uppifrån och ned men får testa det andra hållet imorgon.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jag är med :) Klar med alla delarna och ska till o montera ihop nu. Vad kul att du lägger upp sista delen (om det nu blir sista delen) redan ikväll!

Kramar och tack för att du gjort ett så fint mönster :)

hattalahutta sa...

Jeg er fremdeles med, men ligger litt etter siden jeg har vært syk noen dager (nesten frisk nå). Har bare laget de fire første delene... Skal prøve å gjøre damen ferdig så snart jeg får tid :)

Lotta sa...

Jag är med! Detta har varit superkul! Ska montera i kväll och väntar med spänning på att hon ska bli klar och på februaridockan. Tack för att jag fått ha sådana roliga dagar.
Lotta

Fru Rehn sa...

Jag har monterat klart, bara sonen somnar så ska jag brodera ögonen oxå!

Rita sa...

Jag är fortfarande med, men ligger lite efter, tyvärr. Måste ta igen det de närmsta dagarna. Det är ju jättekul, men tiden räcker inte till ibland.
Väldigt bra initiativ av dig!

pysselsara sa...

Jag är oxå med! Nu är det bara att montera alla delarna, och blocka kjolen. Den kommer att visas på min blogg när jag är färdig :-)