söndag 17 maj 2009

Vinnare och stickhjälp


Och vinnaren är...... Lena som har den härliga bloggen Tefrossa. Grattis! Maila din adress till mig så kommer din lilla Teodor med posten.

Nu på morgonen har jag repat upp hela bakstycket till tröjan. Jag kom tillslut fram till att det nog blev för litet. jag har stickat i förnekelse hela bakstycket men jag vissste egentligen hela tiden att jag borde repa upp och stika med lite grövre stickor, varför följer man aldrig sina aningar? Nu till frågan: När det står att man ska avmaska en maska i varje sida, hur gör ni då? Ibland har jag avmaskat på ena sidan och stickat ihop två på den andra på samma varv. Andra gånger har jag avmaskat i båda sidorna men då gjort den andra avmaskningen på nästföljande varv (svårt att förklara...) Hur ska man egentligen göra?

Hoppas ni har en härlig söndag. Kram/Veronica

10 kommentarer:

Sunna sa...

Du ska avmaska andra gången när du vänder på varvet, Ha en skön söndagkväll

MiA sa...

Jag gör på ena sättet ibland och andra sättet ibland. Tror inte något av dem är mer rätt än det andra. Resultatet blir säkert likartat :)

Kram
MiA

Anna, Tvillingtand sa...

Ojojoj va fina grejer du gör! Vad glad jag blir att jag hittade din blogg, den kommer jag att besöka många gånger! Jag lägger till dig i min länklista =)

med nål och tråd sa...

Ja, skaffa en antecknings- och skissbok. Det är kanon att ha!
Ha det!

Anonym sa...

Hejsan underbart fina saker du gör undrar vad det är för garn som du har på bild rosa o en ruta med gult som solen härliga färger ha de gott kerstin

ÄNGLASTINA sa...

Dina möss är bara helt underbara.

Veronica Tingvall sa...

Det gula och rosa garnet är järbos soft cotton som jag virkar min pläd i.

miaring sa...

Jag brukar alltid avmaska för armhål, när jag börjar varvet - vilket ju innebär att den ena sidan ligger ett varv efter men å andra sidan blir avmaskningen likadan. Jag har aldrig ens funderat över att man kan göra det på samma varv - tack för den tanken! kram Mia

Liv sa...

Hei! For noen charmerende mus du hekler, supersøte!! Jeg falt pladask for dem...og har så lyst til å prøve selv, ligger oppskriften "ute" på nett eller er den egenkomponert? Forøvrig en kjempe fin blogg du har, jeg skriver om min heklerier på Livsgarnfryd, velkommen innom!!

Tant Gredelin sa...

Du gör så fina saker. Och en mycket fin blogg har du också.
Verkligen inspirerande att läsa! =)


/Emelie