lördag 16 maj 2009

Fint eko-garn


Erica Laurell har just lanserat ekologiskt bomullsgarn i massa härliga färger. Jag blev erbjuden att prova så igår kom det en härva med härligt ljusbått garn. Jag tycker alltid att garn känns extra lyxigt när det kommer som en härva. Man får liksom en chans att bekanta sig med det lite innan man sätter igång med själva projektet. Jag kunde naturligtvis inte hålla mig så det blev tyvärr ingen bild på själva härvan.

Jag vet inte riktigt vad det är jag virkar men någon slags figur blir det i alla fall. Garnet är riktigt mysigt att virka med och det trådar sig inte alls som drops safran gör. HÄR finns garnet att köpa. Jag är jättesugen att köpa mer :-)

Så här fin är härvan när man får den. (bilden är tagen från muchis hemsida (mitt garn var ju ljusblått...)

Hoppas ni får en riktigt fin lördag. Jag är som vanligt lite dålig på att kommentera hos er alla eftersom medicinen gör att jag mår rätt dåligt. Men jag läser och njuter av alla era blogginlägg :-) 

Stor kram till er alla /Veronica

9 kommentarer:

Krumelur sa...

Åhh... jag gillar också härvor! Det är något spreciellt! Jag har faktiskt inte provat safran, men har muskat hemma just nu. Det jag gillar är att det är lite glans i det, men som sagt det trådar sig när man virkar, så man måste verkligen hålla koll på virkningen! Just nu har jag faktiskt fastnat lite för tilda-garnerna. Rackarns så fort det går tycker jag jämfört med järbo 8/4 som jag virkat det mesta i hittills. Gillar det fortfarande just för att det är hårt tvinnat.

Hoppas medicinen gör underverk och att det slutar göra ont snart.

Kram och trevlig lördag!

Ewa sa...

Tack för tipset. Härvor är bra, och mycket billigare än färdignystat. Jag fck ju en så fin garnvinda + nystmaskin i julklapp, så det gör inget att det är i härvor för mig. Nu kan jag ju göra fina nystan själv, utan att få ont i min värkande handled.

Ska kika in på det där garnet. Ser ut att finnas i många fina färger.

Ha en fin dag.

Kram
/Ewa

Ewa sa...

PS. Du hade länkat fel tydligen, så jag kom inte till stället där garnet säljs...

Anna sa...

Ja, garnet ÄR verkligen jättefint. Jag har inte nystat upp mitt än, men jag förstår att du inte kunde hålla dig med att börja :)

lolla sa...

hejsan
men oj vilka fina färger det fanns där ska jag handla lite, men är det sant att det inte trådar sig som saffran gör? gillar inte det....vilken strl. på nålen har du?
Kram lolla

fale artut sa...

Härliga härvor, jag håller med dig, det ger en speciell känska att nysta upp det först!
KRAM!

Carolina sa...

Ser ut som ett riktigt härligt garn, mitt garnkonto är dock överskridet för att tag framöver så det får vänta för min del ;)

Hoppas du mår bättre snart :) Kram

Vita spetsar och snoriga ungar sa...

Jättemysigt garn!!
Vad synd att du mår dåligt :(
Jag skickar en kram till dig.

Kram kram Helene

Louise sa...

Hej.
Första gången jag är här. Vilken inspirerande blogg!

Jag har spanat efter ekologiska garn i klara färger. Det är verkligen inte lätt att hitta. Tycker att det här var lite väl dyrt kanske, men det kanske man får ta om det ska vara eko? Blev sugen på att testa detta ändå. Ser väldigt fint ut.