lördag 21 mars 2009

Tröj-uppdatering


Framstycke nummer1 är snart klart. Som ni ser blir det en omlotttröja. Kanterna blir så fula och jag fattar inte varför, hoppas att det försvinner när man monterar ihop allt. Det känns kul att man stickar armarna på en gång, det är ytterst lite att sy ihop i slutet och det är ju alltid skönt. Först stickar man två framstycken. Sedan sätter man båda styckena på stickorna och stickar bakstycket direkt. Sedan är det ju bara att sy ihop sidosömmarna. Vi får se hur den blir... Jag är inte helt säker på vad jag tycker om rätstickning egentligen. Fint eller fult?

Här hemma packas det för fullt. Nu är det bara två veckor kvar till flytt. Hoppas ni får en skön kväll.

Kram/Veronica 

7 kommentarer:

Margie sa...

Veronica your knitting is so good, the green wrap is fantastic, you look very beautiful with your wet hair wearing it in many different ways, like a real knitwear model, I also think that this baby one is cute, you are doing well with it. The sleeping cycle is interesting, I have seen them before, but we do not see them often here. I will make sure Mr. Margie sees it. He is a cycle fanatic. hugs Margie.

miaring sa...

Söt kofta! Jag tror att man förknippar rätstickning med avigsidan, i alla fall gör jag det. I vissa plagg passar bara rätstickning, som t ex i mermaid, där passar inget annat. kram Mia

Viktoria sa...

Den ser jättefin ut. Ska bli kul atts e den sen när den är klar också :D

Trevlig helg! Kram Viktoria

anna sa...

Spännande!

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Tack så mycket! Jag kan fortfarande inte riktigt tro det. :)

Kan tro att det känns kul och spännande och även lite jobbigt. Ni har ju bott där länge nu.

Idag har vi barnkonsert med Bel Canto. Den blir så grymt bra! Det kanske är lite sent men du borde tipsa Linn och Isak om den. Den är på arbetets museum och vi gör två föreställningar. En klockan ett och en klockan tre.
Vi intensivrepade igår och det var så roligt. Men både J och jag var helt slut efteråt. Han är nämligen ljud och ljusskötare för första gången i sitt liv. Det är kul!

Hoppas du får en fin dag.
Kramar

Ewa sa...

Snygg tröja.
Jag skulle skriva ut mönstret på sjalen nu, men det går inte att komma in på den sidan längre... :( Gick tidigare. Har du det nedsparat?

Kram
/Ewa

PS: Ang kanterna så syns det ju inte då du syr ihop den, men jag brukar alltid sticka första och sista maskan rät. Tycker det blir en fin kant då, som går lätt att sy ihop.

Ewa sa...

Hej igen!

Kikade in på ICA Kuriren, och sökte efter "Skiraste sjalen", och hittade så mönstret. http://www.icakuriren.se/Hem-Tradgard/Gor-det-sjalv/Handarbete/Skiraste-sjalen/

De kanske gjort om länken bara. Ser att sidan ser omstylad ut.

Så nu har jag det! =)

Kram
/Ewa