tisdag 24 februari 2009

Ska det vara på detta viset?

Fyra gånger har jag börjat om på min lövsjal, FYRA! Har det ordnat sig nu då? Nej, nystanet ligger där och väntar på att läggas upp på stickorna igen.  På något sätt lyckas jag alltid förskjuta mönstret med en liten ynka maska. jag och mönsterstickning går verkligen inte ihop men det måste väl gå att lära sig, eller?

Nu har jag värk i armarna och fortfarande ingen sjal att sticka på :-( jag hoppas på morgondagen. Jag tror i alla fall att jag har listat ut hur jag upptäcker när det blir fel lite tidigare nu i alla fall. Det värsta är att ett varv består av över 200 maskor, puh! 

Nu ska jag lägga mig och läsa istället. jag läser en jättebra deckare nu som heter pepparkakshuset, den är skriven av Carin Gerhardsen.

Sov gott!

10 kommentarer:

Bokmalen sa...

Hej! Vad kul att hitta din blog. Jag har länkat till din tävling i min blog. Vill du vara med och sticka med litterär anknytning?
KOlla in www.stick-litt-kal.blogspot.com

Elin med 3 sa...

Hej
Var inne och kikade bara :)
kram

Jojo sa...

Hej du!

Har klurat lite och kommit på att jag måste testa lite försiktigt med det här fastandet.. Inget godis för mig fram till påsk, eller när var det?! (Samt att jag måste tänka noga på innan jag köper ngt, får inte handla det om jag inte BEHÖVER det..)
Hrm, är lite osäker på hur det här ska gå =)

Mössan blev ju skit bra! Vem bryr sig i nödlösningar innuti? Ingen ser ju dem. Ditt huvud kanske inte ser ut som mönsterskaparens? =)

Kram Jojo

Signe sa...

Mitt tips är att du sätter stickmarkörer ganska tätt tex var 50 eller till och med var 30 maska. Då ser man dels snabbt när man gjort fel och dels ser man ju lättare att man lagt upp rätt antal. Sen får man just i det mönstret förskjuta markören 1 maska efter 8:e varvet eftersom du ju då avmaskar en maska i var ända. Hoppas detta hjälper dig något.

Krumelur sa...

Jag tycker din mössa blev supersnygg! :)

Ja det där med uppläggning och mönsterstickning... svårt. Hoppas det går bättre imorgon!

svartanova sa...

Åh, Pepparkakshuset! Den är jag också nyfiken på. Ska bli intressant att höra vad du tycker sen.

Du är duktig som tar upp. Det är jag för lat för. Jag försöker fixa till genom att hoppa över maskor, eller så. Fick inte riktigt till pläden med 7 maskor på slutet, så där hoppade jag över en. *skäms*

Botti sa...

Hej!
Tack för awarden! Den värmer! :)

Inget kul när det inte blir som man vll! Själv kan jag ju inte sticka alls, fast det hade varit kul att lära sej, får bli en annan gång!

kram
/B

Signe sa...

Peppakakshuset gillade jag när jag läste den för ett tag sen. Du har något på min blogg!

Annas Alster sa...

Hej Veronica! Jag tycker att din mössa blev supersnygg. och vilka fina bilder på dig! Jag tycker verkligen att du kan vara nöjd. Nödlösningar kan ju vara bra lösningar. Det gör väl inget att det blev lite annorlunda än du tänkt dig från början? Man lär sig på vägen.

Ska bli mycket spännande att läsa om din fast också.
Kram Anna

Linda sa...

Hej!
Vilken mysig blogg du har! Min heter nästan samma sak som din; Ulliga, gulliga, färgglada. Den handlar också om garn och stickning. Ugglemössan är jättecharmig!