torsdag 1 januari 2009

Årets första projekt...

...blev en vante. 

Jag har försökt sticka vantar ett tag nu men eftersom jag aldrig har garn till mönstret jag gillar eller mönster till garnet jag tycker om så försöker jag improvisera ihop ett par. Det har gått sådär men idag fick jag ihop en vante som jag är halvnöjd med i alla fall. Jag gillar inte färgen så mycket men det var den enda jag hade som skulle passa till min röda jacka. Tyvärr kommer inte garnet att räcka till en till vante så jag måste ändå bege mig till garnaffären.  Jag har försökt mig på att dekorera den lite under kvällen men har bara repat upp eftersom det inte blir riktigt bra. Nu har jag i alla fall snart ett par vantar, mina gamla var trasiga. Jag är ganska sugen på att göra ett par snyggare, så är jag sugen på att virka ett par, vi får se hur det blir med den saken.

Idag har jag haft lite framtidsångest. Jag slutar mitt jobb om två veckor och skulle egentligen göra klart mitt sista år i Uppsala då men eftersom jag alltid mår så dåligt har jag skjutit på det. Problemet nu är att jag inte har något att göra = ingen inkomst! Jag kan ju inte ta något annat jobb eftersom jag mår för dåligt så nu har jag akut-sökt 2 distanskurser som jag verkligen hoppas att jag kommer in på. Är det någon som har något tips annars på vad man kan göra. Jag kan ju jobba hemifrån på de tider jag mår bra... 

Hoppas ni har haft en fin första dag på året.

Kram/V

 

14 kommentarer:

Pia sa...

Vanten ser fin ut tycker jag! Lycka till med nästa!

kalima sa...

Jag känner igen mig, i det där med garner och mönster :)

Men den där vanten blev ju bra!

Du gör väldigt fina saker, tycker jag, jag har nyss hittat din blogg, genom att länka mig fram, hit och dit från andra..

Gott nytt år förresten!

Mia

inte nått sa...

Vanten blev ju jättefin! Har inga bra förslag om vad man kan jobba med hemifrån, men jag hoppas verkligen att det ordnar sig för dig. Sofia

svartanova sa...

Visst önskar man att man hade tillgång till allt garn hemifrån, olika sorter och olika färger. Det hade varit bra.

Hoppas verkligen att du kommer in på distanskurserna!

Annas Alster sa...

Hej och tack så mycket! Mönstret är något modifierat men utgår ifrån boken enkel virkning av Erika Knight.
Hoppas att du mår bra idag!

Assishantverk sa...

Hej Veronica
Jag skulle också vilja prova att virka en vante. Jag har aldrig gjort det. Jag har samlat på mig lite mönster av virkade vantar. Få se om jag gör något av dem. Jag har också beställt mönster på krokade vantar. Få se hur det går!! Din vanter ser i alla fall jättebra ut.
Assi

Sagofe sa...

Den är ju jättefin! :-) Jag ska också göra vantar snart, men jag ska virka ett par.

Hoppas att du får ett bra år och kommer in på distanskurserna.

Kram

Klewa´s krypin sa...

Hejsan!

Dina vantar vart ju superfina. VAd har du haft för garn till dem?
Jag funderar också på att sticka ett par, och sedan brodera på dem. Fick lite idéer då jag såg ett par som brorsans dotter fick i julklapp...

Va tråkigt att du måste skjuta på dina studier, men ibland kan det vara lika bra, om man inte orkar med dem helt. Bättre ta det med nya friska tag. Själv vill jag läsa vidare till sjuksköterska, men känner att jag har åldern mot mig lite, då jag först måste löäsa in en massa betyg. Vi får se. Just nu har jag lite trassel med ryggen, så jag kanske måste sadla om helt.

Jag fick mönstret på stjärnorna översatt av en bloggvän till svenska. Om du vill kan jag mejla det till dig? Skicka bara din mejladress, så fixar jag det. De är inte alls svåra att göra.

Ha en fin dag!

Kram
/Ewa

Klewa´s krypin sa...

PS: Hur gör man för att få en sådan där lista med uppdateringar på bloggarna, som du har nedan till höger?

Maria sa...

Jag har bara lyckats sticka en (1) vante utan tumme i hela mitt liv, så du har lyckats jättebra!!
Lycka till med jobb eller kurser och god fortsättning på det nya året!

TvaNystan sa...

Hoppas du kommer in på kurserna! Vanten ä fin

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej kul att du kikar in till mig, vanten ser ju bra ut. kaninerna som jag har är från min webbutik och kläderna gör jag själv.
Kramis Tess

Jojo sa...

hej!

Har nu mailat dig beskrivningen till de tovade vantarna ifall du vill testa.. Men jag kom just på att det finns ett fel där.. Tummen ska ju göras på första stickan på ena vanten och på den andra stickan på den andra vanten, hänger du med?

Men dessa ser ju jättebra ut!
Duktig är du som fått ihop dem utan mönster!

Kan du inte ta dig an små beställningsjobb som vantar, mössor, tossor m.m. som beställningsjobb, via nätet el garnbutiken du brukar handla hos?!

Massvis med kramar Jojo
Skickar en må gott puss åt dig *blink* =)

Margie sa...

Hi Veroncia, nice mitten. What abut selling some of your wares online. Those felt animals and slippers are so cool. Lots of people hae ETSY shops and take orders for items. I am not sure how well it pays, but I certainly think your work is worth buying. hugs margie.