torsdag 15 januari 2009

Frogging (Att frogga...)


Igår lärde jag mig uttrycket "att frogga" tydligen betyder det på modernt hantarbetesspråk att repa upp något som man stickat eller virkat.  Detta uttryck kommer från engelskan frog = groda och grodor säger typ: "rip it, rip it" vilket kan översättas till "repa upp, repa upp" ganska kul faktiskt. 

Idag har jag froggat och froggat och froggat... Ja, ja, jag får nog börja från början. Igår köpte jag ett möster på en virkad muffin och i förmiddags tänkte jag att skulle virka en liten fin muffin, efter tre försök gav jag upp mönstret, det blev inte alls som på bilden. Då tänkte jag att jag skulle hitta på en egen eftersom jag inte riktigt hittade något mönster jag gillade. Efter fyra försök gav jag upp det också, det blev inga muffins.

Vid det här laget var det redan eftermiddag (och ja, jag hade virkat nästan konstant sedan morgonen) och jag tänkte att jag skulle göra något enkelt så att jag i alla fall skulle känna att jag hade lyckats med något idag. Jag började sticka på en liten söt tvättlapp efter ett mönster som jag hade köpt av Susan B Andersson. Det gick mycket bättre och efter antikrundan var jag klar med det. Så skulle jag bara virka den lilla kanten... Nu upptäckte jag att inget passade ihop med det turkosa garnet jag hade stickat i. Jag virkade en kant i marinblått...blä! Det var bara att frogga. Så virkade jag en kant i lila.....BLÄ!!! Frogga en gång till. Provade lite i brunt men nej... Slutligen blev det en kant i vitt. Jag gillar inte ens den turkosa färgen, vad tänkte jag med egentligen. Det känns i alla fall skönt att ha slutfört något idag men nu har jag lite ångest över att jag bara har suttit på soffan hela dan...  Här kan ni i alla fall se resultatet. Färgen ser finare ut på bilden än den är i verkligheten. Den är i alla fall väldigt mjuk och skön. Stickad i Järbo garns soft cotton. Den virkade kanten är i eco-bomull.

Imorgon är en annan dag som tur är. Jag hoppas verkligen på en frog-fri dag. Jag måste försöka röra på mig lite då också men tiden går så fort när man pysslar.

Inte ett enda paket idag heller:-(

Kram/Veronica

14 kommentarer:

Krumelur sa...

Den blev ju jättefin!! :)

Viktoria sa...

Jag tycker tvättläppen blev jättefin både i formen och i färgen! ^^

sunna sa...

http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=5284616
det här gratismönstret blir fina muffins
http://www.canadianliving.com/crafts/crochet/crocheted_cupcake.php
likaså detta
http://bittersweetblog.wordpress.com/2007/08/14/bake-me-a-cake/
det här är min favorit. men jag är övertygad om att din var helt ok.

Sagofe sa...

Jag som tyckte att färgen var hur fin som helst! Har aldrig tänkt på att man kan göra tvättlappar... När jag bara såg bilden, innan jag läste texten, trodde jag att det var en grytlapp. Hade dock lite funderingar över vad en tvål hade där att göra i så fall :-D

Hur som helst, den blev jättefin. Kan ju vara så att färgen är snyggare på fotot än irl, men jag tycker att du ska vara nöjd med den!

Kram

svartanova sa...

Tycker verkligen att det var ett fyndigt och passande uttryck; frogging. Synd att du fick testa det, bara...

Hoppas garnet dyker upp snart, så att du kan fortsätta med de underbara vågorna i helgen!

frisky frog sa...

Eftersom jag är grodgalen kan jag bara säga: - I like! Får man knycka idén till nästa maskerad?
/Ha en bra dag och en skön helg!

ps. Jag gillar uttrycket frogga, men inte att göra det.

Carolina sa...

Smaken är som baken jag tycker jättemycket om deras turkosa ;)

Har du provat det här mönstret förresten? http://crochetra.blogspot.com/2008/10/versttning-cupcake-pincushion.html

Carolina sa...

Japp, det är det mönstret jag använt för att virka min muffin.

MiA sa...

Jag tycker hjärtat blev fint!
Nä, frogga är inte kul :(

Kram!
MiA

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag blir alltid så imponerad av alla dina alster.
Kram Lotta

Anna-Snoddas sa...

Hejsan! Ramlade precis in på din blogg! Vad mycket fint du gör! :)

Handla sa...

Hej!

Det var tråkigt att höra att paketet inte kommit fram än. Hoppas att det kommer på måndag. Annars blir jag definitivt orolig. Men det verkar som om posten har problem. Jag har inte fått någon post alls idag och den brukar alltid komma i tid.

Du skjuter upp förfallodatumet på fakturan sen när paketet (förhoppningsvis) kommer till 15 dagar från och med den dagen.

Om posten skulle ha slarvat bort paketet så löser vi det. Det lovar jag!

Hoppas att du får en trevlig helg och tack för tipset om grönt garn! Det ska jag definitivt hoppa på..

Kram Hanna

Julia sa...

Fin blogg du har!

VirkStina sa...

Hej!Hoppas ditt garn har kommit idag!Hjärtat blev ju jättefint!Vad många kommentarer du får, kul!Hur ser det ut för dig på tisdag nästa vecka?Jag har mötesfri förmiddag och tänkte höra om jag får komma o pyssla då?Vi kan ju höras, ha en mysig kväll!Kram!