fredag 7 november 2008

Away in a manger...

..no crib for His bed.
The little Lord Jesus
Laid down His sweet head

The stars in the bright sky
Looked down where He lay
The little Lord Jesus
Asleep on the hayMin första krubb-figur är klar. Det blev ett lite Jesusbarn medan jag väntar på att det färgade garnet till de andra figurerna ska komma. Mönstret är hämtat från Jean Greenhowes Christmas special mönster. Jag fick göra om det lite eftersom jag tyckte att huvudet blev för litet först och så blev det inget bra när jag broderade ögon och mun. Jag sydde därför över det med hudfärgat garn och lät honom vara utan ansiktsuttryck. Jesusbarnet och krubban är stickat och de små filtarna är virkade (på fri hand utan mönster). Jag trodde att det skulle vara roligare att sticka dessa figurer. Vi får väl se hur många det blir. Jag längrar efter att virka lite också:-) 

3 kommentarer:

Fröken Elsa sa...

Fint litet Jesusbarn :)
Hoppas att du får inspiration till att tillverka alla figurerna. Men ibland blir det inte så kul som man har trott att det ska bli...
Jag tycker också att det är svårt att bordera ögon och mun så att det blir fint. Man får ha väldigt tunt garn eller sytråd för att det ska bli ett någorlunda lyckat resultat. Blir nog många gånger finast när man låter bli faktiskt.

Hoppas att ni får en trevlig helg.

Kram M

Fröken Elsa sa...

Glömde ju att säga att den nya loggan är fin :)
Tror att jag ska ut och plocka lite ekollon nu och göra några ekollonbebisar. Inspirerad av dina söta små bebisar :) Vi har gaaaanska mycket ekollon på vår tomt och jag har gaaaanska mycket garn i mitt pysselrum så material saknas inte :)

Kram M

Krumelur sa...

Jag tycker dina julkrubbefigurer blir jättefina!! Skulle vilja virka en julkrubba som jag såg på flickr... Skulle vara kul att ha på jobbet... jobbar ju som församlingsassistent, men är mammaledig nu. En sån julkrubba skulle ju vara fritt fram att leka med!! :)