lördag 11 oktober 2008

Tomteflicka och uggla

Igår satt jag och virkade på en tomteflicka efter ett mönster som jag har köpt på made by you. Jag fick repa upp ett antal gånger eftersom jag tappade räkningen men tillslut blev den i alla fall klar. Jag känner mig ganska nöjd med den och längtar efter att få börja med peppakaksgubben som är nästan samma mönster. Tyvärr hade jag inget brunt garn hemma men det ska jag köpa snarast. Jag stickade tomteflickan i akrylgarn vilket jag inte har använt på mycket länge. Det var inte så trevligt, tacka vet jag ull och bomull. Måste köpa på mig lite mer sånt garn.
           
         
Idag har jag virkat en liten uggla inspirerad av några andra bloggar. Jag hade inget mönster men provade mig fram lite. Jag är inte helt nöjd men jag tror det blir bättre om jag virkar den med lite tunnare garn (Och i brunt garn... måste verkligen köpa det).
        
           
Nu känner jag mig jätteinspirerad att börja på något nytt men jag vet inte vad. Jag får nog brodera lite tills jag kommer på det.
Trevlig helg alla bloggläsare!

1 kommentarer:

Fröken Elsa sa...

Söt tomteflicka! :) Ska bli kul att se din pepparskaksgubbe. Jag håller med dig...jag gillar inte heller att virka med akrylgarn. Känns hemskt att virka med när man är van vid bomull och ull.
Jag tycker att din uggla blev charmig och söt på sitt lilla vis... :)