torsdag 14 januari 2010

Virkalong del 4


Jag kanske skulle ha förvarnat om att det var lite pilligt igår men det klarade ni väl lätt ?:-) Kom ihåg att fråga om ni har några frågot, jag hjälper gärna till. Jag skriver svaret i kommentaren ni har frågat i. Idag ska vi virka kropp, det kanske är lite knepigt att förstå instruktionerna men jag hoppas på det bästa, annars är det ju bara att fråga, hihi

Kropp


Kroppen virkas direkt på benen. Börja alltså med det sista benet du virkade. Virka hela kroppen i vitt.

Varv 1) virka 10fm på första benet, virka nästa fm i nästa ben (så att du sätter ihop dom), virka 9 fm till på nästa ben, du har nu virkat ihop benen och virkat 10m på varje ben. Slut cirkeln på samma ställe som där du började att virka med en fm (Detta blir nästa varvs första maska). Det blir nu ett hål av 5m mellan benen som sys ihop senare.

Varv 2) Fortsätt att virka på denna cirkel som blir kroppen Virka*1fm, 2fm i nästa m* varvet ut KOM IHÅG ATT DU REDAN HAR VIRKAT VARVETS FÖRSTA MASKA; BÖRJA DÄRFÖR MED "2fm I SAMMA m =30

Varv 3-7) Virka 1fm i varje m, Sy ihop mellanrummet mellan benen och fäst ändtråden (från benet) Stoppa sedan benen lite extra och underkroppen. 

Varv 8) *Virka 4fm, virka 2 tillsammans* =25

Varv 9. *3fm, 2tills*= 20

Varv 10-15) Virka 1fm i varje

16 1fm i varje endast i ytterbågarna, avsluta med en sm

 Stoppa kroppen ända upp

Imorgon virkar vi armar.

Idag så bakar jag lite inför julfirandet som blev inställt förra helgen. På lördag ska vi äntligen fira jul med mina föräldrar. Imorgon kommer systersonen och ska antagligen sova över. Vi får se om han vågar, han blev lite osäker igår kväll. När han var mindre sov han hos oss jätteofta men det minns han ju inte så nu är det lite läskigt med en natt utan mamma. Jag hoppas han vågar för jag längtar så mycket efter honom.

Hoppas ni får en fin kväll. KRAM!

 

9 kommentarer:

Pia P sa...

Ja, då var kroppen färdig. Och benen passade till kroppen... :o)
Ser framemot att virka armar...

Pia P

Kajsa sa...

Jag var långtifrån lika snabb som Pia här ovan, men jag låg ett ben efter i morse.

Ja, ett ben (eller hela huvudet?) efter känns det förresten som jag ligger hela tiden - kändes lite avstressande att läsa att ni ska fira jul till helgen. Hoppas det blir jättetrevligt!

/Kajsa

Ing-Marie i Säter sa...

Ja det var då betydligt snabbare att göra kroppen. Jag har aldrig virkat amigurumis förr så jag gör kaninen ur Mia Bengtssons bok parallellt. Jag har en infektion i foten och blev sjukskriven i några dagar vilket var perfekt om man är possitivt lagd.

Bodil sa...

Då har även jag fått kroppen färdig, ligger en dag efter, men nu är jag ifatt igen. Riktigt kul det här. Tack Veronica för att du lägger ner energi och tid på oss andra.

Fru Rehn sa...

Då har jag kommit ikapp! Jag har lagt ut en bild på min blogg hur det ser ut hittills.
Ser fram mot att virka armarna, det får nog bli framför Let´s Dance ikväll :)

Mvh

Fru Rehn

Saannis - Fru & Blivande Mamma sa...

Ska själv försöka hinna ikapp idag. Har 1½ ben att göra samt kroppen. Men det får ta den tid det tar, 6dagar kvar till BF och en massa oregelbunda förvärkar. Kram

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Nu är jag ikapp och har virkat alla delar. Tittar spänt in här lite då och då för att se om lagt upp nästa del.

Måste säga att figuren ser ut till att bli jääääättesöt :D

Kramar

Lotte sa...

Nu är benen och kroppen färdig. Kul att få lära sig nya saker. Det blev ett antal ben innan jag var nöjd. Gubben undrade om det var en spindel jag skulle virka. ;) Bild finns i min blogg.

Anonym sa...

Hm, när jag läste "i ytterbågarna" insåg jag att jag virkat så hela tiden... Hoppas det går bra ändå!
Kicki O