lördag 23 januari 2010

Rensa i röran - projekt 1

Mitt första projekt blev att rensa i städskåpet som även har inrymt verktyg, skruvar och sånt, snören och en massa skräp. Jag ville ha ett städskåp som bara har städgrejer i sig och det fick jag tillslut men det krävdes ju lite omstrukturering. Så här såg det ut innan:

Jag behövde ju först hitta nån plats för alla verktyg. jag beslöt mig för att pysselrummet var rätta stället eftersom jag ändå behöver verktyg lite då och då när jag grejar. Hyllan ser rörig ut men den är faktiskt välstrukturerad. Så här såg den ut innan:

Jag bestämde mig för att rensa de två understa hyllplanen och istället göra plats där för verkrygen. Skrivaren fick flytta in i vardagsrummet eftersom det ändå är där jag oftast sitter med datorn. Albumen har jag rensat på kort eftersom jag tänker scrappa dom istället och böckerna sparade jag bara dom jag verkligen använder. Det finns fortfarande några kvar till salu klicka HÄR om du är intresserad. Sen så organiserade jag alla skruvar, spikar, muttrar, plugg och annat i separata byttor för att det ska vara lätt att hitta och bar in allt till hyllan. Så här blev det:

Så äntligen fick mitt städskåp bara vara städskåp och jag ÄLSKAR luftiga skåp där man ser vad som finns och lätt kommer åt det. Så här blev det:

Två korgar högst upp så att även jag som är kort kommer åt det som ligger på hyllan. En korg för tvättmedel och en korg för rengöringsmedel. I de vita behållarna ligger nu bara städrelaterade pryttlar.

Och på golvet finns det nu gott om plats för dammsugaren... Oh va jag älskar luftiga skåp :-)

Det här inlägget kanske inte är det mest inspirerande jag gjort men utmaningen är ju att dokumentera också :-) Vill du också vara med i rensa i röran utmaningen, klicka HÄR för mer info.

Jag kan också meddela att februarimönstret nu är klart :-) 

KRAM!!!

9 kommentarer:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jag hade också behövt rensa i mitt städskåp. Det ser ut ungefär så som det gjorde på dina "före" bilder. Får knappt plats med dammsugaren. Så visst är detta inlägg inspirerande :)

Svar ang. min snöflingas ögon, visst det är franska knutar jag gjort på henne. Det är lite krångligt att få till dom ordentligt och krävs nog lite övning innan man får till dom riktigt bra. Första gången jag gjorde franska knutar blev det helt tokigt.. men man lär sig tillslut :D

Ha en fin lördag! Kram Viktoria

Hulda sa...

Kunde inte låta blir att le när jag såg hur det såg ut innan du städade....då har du inte sett mitt städskåp!!!! Det går knappt att stänga dörren till skåpet, ditt stäckåp innan, är ett städat städskåp hos mig :-) Jag resonerar som så, det ingen ser, skadar inte. Petig som tusan i lägenheten, men det som döljs bakom en skåpsdörr ska fortsättas att döljas ;-)

Stubbetufsa sa...

Joda, av og til må der en omorganisering til, eller en omkalfatring, som vi bruker å si!
Men det kjennes veldig deilig etterpå!

X-blog sa...

Härligt med ett städat städskåp !!
Själv ska jag nog ta tag i något hörn ikväll !! =) Så skönt det är för varje del som blir gjord!

Ha en skön lördagkväll !!

HomeRiver sa...

Visst är det härligt när det är rensat!

Stubbetufsa sa...

Hei! Jeg har en award og en utfordring til deg! Jeg vet ikke om du har awardfriblogg eller ikke, så du bestemmer selv om du tar imot den!
Klem!

m sa...

Bra jobbat!

Beas barnslikheter sa...

Vad du pysslar och organiserar som vanligt.

Jag bara älskar din "virkalong".
Jag skulle också behöva vara med i "Rensa i röran", trots att jag rensade ut mer än 220 kilo (!!!) förra våren. Jeeeees!!!!

Ulrika sa...

Kul att du är med i denn autmaning, funderar på att hoppa på jag med.

Fäljde din virkalong men hann dock inte virka men hoppas hinna med nästa vända.
Tycker att du har en mysig blogg och vill därför ge dig en award http://ulrikashobby-plats.blogspot.com/2010/01/award.html