måndag 11 januari 2010

Lite mer garntankar

Det har varit så spännande att läsa era tankar och åsikter om garn, tack för att ni delar med er. Jag stickade och virkade nästan bara i akryl i början och tyckte då att det var så mjukt och mysigt. Jag fattade inte alls vad alla garnsnobbar menade med att det gnisslade. Sen när jag väl började använda bomull och ull var det som att jag inte kunde gå tillbaka, hihi! Helt plötsligt tyckte jag att det gnisslade och var otäckt fast att jag tyckte det var mjukt och mysigt innan.

När det handlar om virkade figurer så tycker jag att det blir så snyggt med bomull just för att det blir lite stelare och glansigare tror jag. Men visst är det bra att det finns billigt garn i många färger, dessutom har jag fortfarande inte hittat nån bra hudfärg som inte är akryl, morr...  Alla roliga effektgarner i akryl är ju kuliga också. 

Nu ska jag lägga ut första delen av mönstret.... återkommer om några minuter, Kram!


2 kommentarer:

brittirene sa...

Hej Veronica.
Fin sida du har.
Jag stickade också förr med akryl garner men nu blir det mest bara ull.
Bomull gillar jag också, och div. nya fibrer liksom bambu och mjölk.
Det är alltid spännande att prova på nya garner.
Britt

Snor och Glamour sa...

Jag kan inte leva utan mitt favoritgarn som är 50% bomull och 50% akryl. Det heter Tilda och finns i massa härliga färger. Har både stickat och virkat hur mycket som helst i detta och har sedan länge kommit på att det är det absolut bästa garnet att göra figurer av...
Det var min åsikt ang. val av garn det!
Nu skall jag börja göra huvudet och väntar med spänning på resten i dag!
Kram Ann-Louise