torsdag 31 december 2009

Mitt år i ord och bilder

När jag tänker tillbaka på det gångna året så minns jag nästan ingenting. Jag tänker därför göra en årssummering till för min egen skull:-) Jag har ju varit hemma hela året pga mina hälsobesvär men lite har jag väl gjort i alla fall, eller? Jag passar på att önska er alla ett gott nytt år här i fall att ni inte orkar läsa till slutet vilket är helt förståligt :-)

2009

Januari

Jag startade 2009 med framtidsångest. Jag mådde för dåligt för att söka nytt jobb eller att åka till Uppsala för att plugga klart. Jag akutsökte två nätbaserade kurser och kom in, så jag började läsa barn- och undomslitteratur via nätet. Ganska snabbt konstaterade jag också att jag hade blivit en garnsnobb, akrylgarn dög inte alls längre. Jag startade även en prenumeration hos ceative club där jag för första gången fick lägga händerna på scrapmaterial men paketet blev bara liggande för jag visste inte hur man kunde göra.

Det projektet som jag arbetade mest på denna månad var pläden (som fortfarande inte är klar... ooops!)

Februari

De första vårblommorna köptes egentligen in i slutet på januari men i februari frossade jag i ranunklar, tulpaner och små krokusar.  Jag pysslade nästan hela dagarna och jag började även arbeta med mitt fotoalbum. Jag började fundera på det där med scrapbooking och under de sista dagarna den månaden gjorde jag min första layout:

Och pläden fortsatte att växa:

Mars

Mars präglades av marsutmaningen där man endast ska använda material man har hemma. Det var kul utmanande. Jag bestämde mig för att prova på scrapbooking på allvar. Gillade jag det inte så skulle jag gå ur min klubb men ni vet ju hur det gick, hihi! jag stickade även min första spetsmönstrade sjal. tyvärr började jag få lite problem med mina armar och händer vilket gjorde att pysslandet tog lite länge tid, detta sitter i än men det börjar bli bättre :-)

April

I April flyttade vi till vår nya lägenhet där i trivs superbra. Det blev mycket inredningspyssel både ute och inne. Den första trädgårdsmusen föddes också, eller växte den upp i gräsmattan?

Maj

maj spenderade jag till största delen utomhus. Jag fixade i trädgården och handarbetade i solen. Jag påbörjade min första stickade vuxentröja och trädgårdsmössen förökade sig:

Jag köpte även en kurs via nätet i nålfiltning vilket resulterade i blomsterälvan Flora:

Juni

Juni var underbar med massor av handarbetande i solen. Jag påbörjade även min sommarkurs om Astrid Lindgren vilket var jättekul och utvecklande. För första gången åkte vi inte till Falun över midsommar pga min hälsa men vi hade det ganska mysigt ändå. Jag kom igång med scrapbookandet på allvar och min första tröja blev färdigstickad, monteringen blev jag dock klar med igår... så kan det gå. Mitt första scrapbookingprojekt som var en alfabetsbok fick fler och fler sidor.

Juli

i Juli växtfärgade jag garn. Det var jättekul och något jag absolut ska göra igen. jag var lite leden över att vi inte kunde åka på semester men vi hade det mysigt hemma också tillsammans. Jag startade en virk-along vilket gjorde mig på gott humör trots min onda mage :-)

Jag inredde även en scraphörna i pysselrummet eftersom scrapbookingen började ta mer och mer plats i mitt liv.

Augusti

den här månaden gick så oerhört fort. Jag satt ute såfort det blev sol och vi fyllde år. Jag filtade en present till älsklingen:

Scrapbookingen tog allt mer tid och jag skapade en speciell blogg till bara det. Nu har jag lagt ner den eftersom jag kände mig alltför kluven med två bloggar.

September

Jag påbörjade min nya nätbaserade kurs, litteratur och livsfrågor, den var tyvärr en stor besvikelse men snart är den slut. Det känns som att september flög iväg utan att nåt särskilt hände. Blåbärspojken Arvid som blev klar i Augusti sökte och fick ett nytt hem. 


Oktober

regn, regn, regn och tråkig litteraturkurs. Tiden flyger iväg men inte mycket händer i mörkret och blasket. Våra vänner flyttar till hus och får en liten filtad husmus:


November

Mörkt, mörkt, mörkt, trött, trött, trött.... Men ganska mycket pyssel blir det i alla fall. Jag virkar julklappskakor på löpande band och Oskar och Alma kanin föds.

Helt plötsligt är det första advent. Jag känner mig helt förvirrad, kan det verkligen stämma, är det inte flera månader kvar? Jag accepterar och njuter, jag älskar ju julen.

December

December börjar med en massa pyssel inför det stora piratkalaset när min underbara lilla systerson fyller 4år.

Resten av december ägnades åt tomteverkstad här hemma med alla klappar som skulle pyssas ihop.

Om ni fortfarande är kvar så vill jag hälsa gott nytt år igen. Ni betyder så mycket för mig.

Kram/V

10 kommentarer:

Idas kreativa sa...

Gott nytt år på Veronica! Tack för en underbar blogg, ska bli lika roligt att följa den under 2010 :)

Kramar/Uda

Call design sa...

Gott nytt år!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Det har varit ett sant nöje att följa din blogg under året :) Det ska du veta!

Gott nytt år till dig!

Massa kramar Viktoria

VirkStina sa...

Åh,nu blev jag inspirerad att göra nått liknande på min blogg..hmm..får se vad jag kan snickra ihop! Önskar Er ett Gott Nytt År!
Många kramar!

Musseblomman sa...

Vilken fin resume´av ditt handarbets- och privata år. Hoppas du får ett ännu bättre nytt år. Det har varit mysigt att följa dej även om jag inte alltid har kommenterat.
Gott Nytt År på dej!

ÄNGLASTINA sa...

Gott Nytt År från Trelleborg

bitte71 sa...

Jag har följt din blogg ett litet tag nu, men inte skrivit något. Du är SÅ duktig på alla sorters pyssel och inspirerar massor! Jag har precis hittat tillbaka till lite virkning och sådant igen efter att ha varit insnöad i scrapträsket under flera år. Din blogg är en stor inspirationskälla.
Gott Nytt År!
Kram Marie

Anns Gröna sa...

Kul att läsa sammanfattningen av ditt bloggår! Fast jag kände igen det mesta - återkommer ofta och gärna hit!
Önskar dig en god fortsättning på det nya året!
Kram
Ann

svartanova sa...

Hoppas att 2010 blir ett år med god hälsa för dig! Det gör så mycket med ork och energi.

Kram, Annelie

Anna sa...

Vad mycket fina saker du gjort. Kul att titta på alla bilder!