Mina tompatplantor har dött och tomaterna var/är illgröna. D läste då på nätet att man kan lägga alla tomater i en burk med lock och ställa svalt. Tomaterna hjälper då varandra att mogna. Och det funkar faktiskt :-) Nu önskar jag bara att jag hade vetat det här tidigare, i så fall hade jag plockat dom innan hälften skrumpnade ihop och hamnade i komposten. Men jag är i alla fall glad över de tomater vi har fått. Jag skrev nån gång förrut att det var körsbärstomater men det vardet visst inte. Jag harvisst ingen riktig koll på vad jag har sått för frön, hihi!
på pysselfronten är det fortfarande hår-virkning som gäller. Snart kanske ni kan få se resultatet.
Kram/V
6 kommentarer:
Smart tips! Gröna tomater är jättegoda att panera och steka i smör! Eller sylta in och ha till kött.
Jo det är ett bra sätt att få dem att mogna, det är etylen som gör att frukten mognar. Etylen doftar frukt :).
Ska bli spännande att se den färdiga dockan!:)
Kram
gröna tomater är också goda med citron till marmelad
Stekta gröna tomater!!! Det var länge sen jag såg den filmen (och läste boken...) KRAM
Bra tips. Annars kan man lägga tomaterna på ett fat i ett soligt fönster. Så kan man få kalla dem för "solmogna" också.
:-)
Det är lite sorgligt att tiden redan är över, tyckte inte det var så länge sen du skrev om dina tomatplantor
Skicka en kommentar