tisdag 25 augusti 2009

Höstsjalen

Min bruna höstsjal växer sakta men säkert. Det är så skönt med en stickning där man inte måste tänka eller mäta så mycket. Mönstret fick jag av gulliga Ewa men igår insåg jag att det är samma som Heimlaga har skrivit om. Det är superenkelt. Man stickar räta maskor hela tiden. På varannat varv ökar man dels i varje sida, del på varje sida av de två mittersta maskorna. Man börjar med 6 maskor. Allt man behöver hålla reda på är de två mittersta maskorna och om man är på ett ökningsvarv eller inte och det kan man ju lätt hålla reda på med hjälp av en markör.

Det tog lång tid innan jag fattade konstruktionen. Man börjar nämligen att sticka sjalen i mitten av nacken. Om du ska sticka den så försök inte förstå utan sticka bara på så förstår du tillslut :-) 

Hoppas ni har haft en härlig dag.

Kram/veronica


10 kommentarer:

tant Maria sa...

Hej! Jag har ett tips - öka efter 1:a maskan och sedan innan mittenmaskan på varje varv. Om man stickar mittenmaskan vriden så syns den också extra tydligt. Då slipper du komma ihåg om du är på ett ökningsvarv eller inte!
Jag har gjort ett antal sådana sjalar och tycker det är jätteskönt att varva med något lite mer avancerat i mönsterväg.
Nu har du ju kommit så långt men en annan gång kanske =)

Ilsefin sa...

Bland stickkompisarna brukar vi kalla den typen av sjalar för meditationsstickning. Man behöver inte tänka så mycket (bara man håller reda på ökningsvarven) utan kan njuta av rytmen och avslappningen.

Jag hade också svårt att förstå hur det hängde ihop först. Jag har även stått i en garnaffär (Strikk) i Göteborg och försökt förklara för expediterna hur det funkar, utan att lyckas särskilt bra :)

Hoppas du har det bra!

X-blog sa...

Bra förklaring =) Försöker du förstå, låt bli det och så förstår du såsmåningom =)

Din gröna sjal är ju bara hur fin som helst! Vad har du använt för mönster till den?

Jag har köpt hem garn (i våras) som jag tänkt mig till en sjal, vet egentligen vilken, men vet inte om jag kommer fatta hur man gör... Får kanske fråga mig fram, eller välja annat mönster...

Ha det gott!

Ewa sa...

Vad fint det blir, och vilken snygg färg.
Originalgarnet Crisp är så läckert, men jag fixade inte att sticka med det. Kanske måste testa igen. Till det ska man ha grövre nålar så det blir mer skirt...

Kram
/Ewa

gunknitter sa...

Hei,Veronica Det blir et fint sjal du strikker på. Kjekt med sånne strikketøy som man slipper å tenke så mykje over. Eg er så glad i den fargen du har valgt.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Hehe, gillade din förklaring på slutet där :D

Evas Passion sa...

Den blir nog jattefin!

ÄNGLASTINA sa...

Tack för tipset,ska kolla in där. Din sida är helt underbar.Har du något på gång med tovningen? Du får dina dockor så levande.

Sofias värld sa...

Den blir nog fin sjalen!

Jag måste fråga dej då du är så duktig på att nålfilta :). Jag har tänkt pröva på att nålfilta pärlor. Hurdan nål lönar det sig att använda till det? Det finns ju både sådana med många nålar och så finns det ju med bara en också. Vad tror du är bäst då man vill göra helt vanliga runda pärlor?

H//Sofia

Anna-Karin sa...

Vilken härlig sjal! Hur mycket garn kommer det att gå åt, tror du? Tycker det garnet är så underbart som du använder.
Härlig blogg du har! Hoppas du "kryar på dig" i dina armar.
Kram!