fredag 3 april 2009

Elsas grytlapp


Jag har virkat min första grytlapp. Helt otroligt att jag inte har gjort någon förrut. Jag använde mig av fröken Elsas mönster. Jag lyckades inte helt bra med färgbytena tror jag. Det blev små hål på vissa ställen. Jag vet inte vad jag gjorde för fel. På håll är den i alla fall fin. Den ska få mitt nya kök att se lite påskigt ut i alla fall. Det blir svårt att hinna få fram allt pynt.

Många har undrat hur jag hinner pyssla så mycket i flytten och sanningen är att jag egentligen inte hinner. Jag har ju stora problem med min mage som bara gör ont hela tiden och eftersom jag är så stresskänslig blir det värre. Därför kan jag stora delar av dagen inte göra annat än att sitta ner och pyssla eller läsa era fina bloggar trots att jag egentligen borde göra annat. Jag har ju inga barn heller så den lilla tid jag kan göra saker kan jag lägga all min energi på flytten och jag tror faktiskt att vi kommer att hinna även om det blir på håret. Så här ser min utsikt ut just nu...

Igår var vi ju och kollade på lägenheten igen och den var fortfarande inte städad...grrr! Man tycker ju att de skulle anstränga sig extra när de fick en till chans men inte. De har till och med städat sämre än jag gör när jag vardagsstädar (fläkten var till exempel bara avtorkad utifrån trots att glaset var alldeles fläckigt och kladdigt innanför). Nu har i alla fall en städfirma skickad av hyresbolaget tagit över men de kommer nog inte hinna allt idag... Så det kommer nog sluta med att vi får göra resten själva, jag orkar inte ha städare som kommer nästa vecka när vi bor där. Köket skulle du i alla fall försöka hinna med idag.

Imorgon smäller det. Oh vad spännande! Så imorgon bloggar jag från mitt nya hem om vi nu får i gång nätet... Om ni inte hör något av mig så vet ni varför :-) Hoppas ni har en härlig dag, här lyser solen Kram/Veronica

Uppdatering: De som bodde innan oss hade visst anlitat en städfirma så det var dom som inte kunde städa, skumt...

20 kommentarer:

Viktoria sa...

Finfin grytlapp!

Men så surt att dom inte städat efter sig ordentligt. Inte det roligaste att få börja med att grovstäda hemmet :/ Hoppas städfirman gör ett bra jobb iaf.

Fredagskramar från mig till dig :)

Fröken Elsa sa...

Vad fin den blev "Elsas grytlapp" :)
Jag tycker att det ser perfekt ut med färgbytena. Man får dra åt lite när man har bytt färg, men inte för hårt. Och sträcka lite på på lappen under arbetets gång. Men som sagt jag tycker att den ser jämn och fin ut :)

Här skiner solen och jag ska ut och njuta lite i trädgården när jag har dammsugit färdigt.

Lycka till med flytten imorgon. Trist när folk inte kan städa efter sig. Förstår att du inte vill ha ett städbolag när ni har flyttat in. Hoppas att dom hinner med kök och badrum. Känns som det är det viktigaste...och äckligaste att städa efter någon annan.

Nej! Åter till dammsugningen! *vinkar*

Mikaela sa...

Spännande tider ni lever i! Jag må vara lite knasig som faktiskt tycker om att flytta!! Skönt att reda upp i all röra och göra det fint :) Ha en trevlig helg!!

Ilsefin sa...

Oj, jag blir sugen på att virka grytlappar när jag ser din fina prickiga. Det är något jag aldrig trott skulle hända mig :)

Jag tycker du gör helt rätt som försöker pyssla lite, man behöver lite avkoppling och må-bra-aktiviteter för att orka med. Det går säkert jättebra med flytten i morgon. Dessutom har ni ju eminent flytthjälp i form av min sambo benbrottskungen :)

Lycka till!

Sofias värld sa...

Så fin grytlapp!

Usch så jobbigt att dom inte kan städa efter sig :(. Vi flyttade till vår nuvarande lägenhet för några månader sedan här hade varit nån städerska och städa men här var så smutsigt ändå, skräp på golvet t.o.m. Jobbigt att först städa den gamla lägenheten och sen ännu den nya...

Lycka till med flytten! och stressa inte för mycket!

kram

Heimlaga sa...

Lycka till!

Effie/Solfjäder sa...

Åh vad spännande att flytta, tycker nästan varenda människa runt omkring mig gör det, fast jag bor kvar där jag har bott de senaste 15 åren...

TvaNystan sa...

Här har det åxå hänt massor sedan jag tittade in sist (å det är inte många dagar sedan....). Ha en trevlig helg!

Kerstin sa...

När jag ser din grytlapp tänker jag på min farmor, hon var en mästare på att fixa grytlappar. Synd att jag inte alltid uppskattade detta. Men nu sitter hon säkert i sin himmel och bara virkar vidare.Hoppas du får en bra flytt, sänder en tanke blomma till dig
Kram Kerstin

Julia sa...

Åh, vilken fin grytlapp! så himla söt.

Anns Gröna sa...

Så fin grytlapp! Blir alltid imponerad av de som klarar färgbyten vid virkning, är helkass själv. Blir alltid STORA hål när jag har försökt.
Lycka till med flytten! Hoppas städningen funkar för er nu.
Kram
Ann

Engelska Villan sa...

Hej!
Kikar in en snabbis! Var irriterande med nya lgh.
Vad fin grytlappen blev! Jag håller nog på att fatta virkningen så sakterliga... :)
Kram Anna

lolla sa...

hejsan!!
snygg grytlapp...
och lycka till med flytten
kram lolla

lolla sa...

hejsan!!
snygg grytlapp...
och lycka till med flytten
kram lolla

Maria sa...

Fin grytlapp! Lite retro.

Sagofe sa...

Får hoppas att de hinner städa klart. Grytlappen blev skitsnygg, rent ut sagt. Jag ser inga hål, men som du säger så kanske de bara syns på nära håll. Men hur ofta inspekterar man grytlappar på bara några centimeters avstånd?

Ha en bra helg och lycka till nu med flytten!

Kram

Kattis sa...

Hoppas flytten går bra! Jag brukar också göra så när magen är jobbig, när man är stressad, det e bara att sätta sig ner o sticka så blir det lite bättre under en stund. Skit samma om man får nåt gjort då.

Mia stickar sa...

Oj så jobbigt när de inte städat! Hoppas det löser sig och att städfirman kan fixa det! Fin grytlapp!

VirkStina sa...

Hej!Hoppas flytten gått bra och att ni är på plats. Väntar på ett inlägg från nya lyan snart! Grytlappen är jättesöt!

Margie sa...

I wish you a good move Veronica and Good luck in your new home. I hope it will be stress free for your poor stomach. What a lot of packing you did and I think that little chick is the cutest little Easter character I have ever seen. Looking forward to seeing your new place. hugs Margie.