lördag 14 mars 2009

Heja Caroline!


Ikväll blir det sclager och virkning på pläden så mycket händerna tillåter. Jag hoppas att Caroline af Ugglas vinner även om jag kanske inte har skyhöga förhoppningar att det blir så.

Igår när jag virkade på min pläd var det mitt i nystanet en knut. Jag struntade i det och virkade vidare ändå... lathet lönar sig aldrig. När jag hade virkat två varv till märkte jag att knuten inte alls bara var en liten öggla som jag trodde utan det var två garnändar som knytits ihop och dessa gled nu isär och gick inte att få ihop på nåt sätt, det var bara att repa. Får man göra så där mitt i ett nystan? Jag var i alla fall väldigt arg. Det tar ju ganska lång tid att virka ett varv på min breda pläd.

Idag har jag brutit min köpstoppsfasta. Jag har beställt fyra nystan garn. Anledningen är att Ds kusin just fått en liten bebisflicka som är så söt. Jag brukar alltid sticka något till nyfödda och jag ville ju inte göra nåt undantag nu. Jag ser det som att jag ändå hade köpt något färdigt i present annars för samma summa och fastan får ju inte innebära dumhet. Annars går det faktiskt rätt bra med köpstoppet. Det känns hårdast när jag scrappar eftersom jag har så extremt lite material till det, säskilt papper och det behöver man ju.

Trevlig schlagerkväll till er och HEJA CAROLINE!!!!

Kram/Veronica

11 kommentarer:

Signe sa...

Jag har också råkat ut för knutar mitt i ett garnnystan och det är så irriterande. Ibland kommer de ju på ställen där det inte alls passar med en skarv och då får man ju hålla på att ta upp och greja.
Jag håller nog också på henne, vi får väl se, mina barn tycker jätte illa om "snälla, snälla" och är de representativa är det väl risk att det inte går så bra.

lolla sa...

hejsan!
ibland skulle jag nog åxå behöva köpstopp :)
Men gud vilken fin pläd inte fattade jag att du höll på göra den i ditt förra inlägg
har du beskrivning?
jag gör ju mormors rutor till en pläd
kika in på min blogg får du se,men än fattas det massor av rutor
kram lolla

sunna sa...

Jag gillar den låten skarpt, första gången jag hörde den var det bara wow, jag tycker du skulle plåtat knuten och skickat bilden och klagat lite, det kan löna sig.
tyvärr blir det ingen final för mig, jobbar till i morgon kväll
Kram

TvaNystan sa...

Inte min favvorit! De åkte ut i andra chansen... Bröt köpstoppet åxå under veckan, klarar bara inte gå in på en garnaffär utan att komma ut med mer än beräknat.... Finns det nån diagnos för denna sjuka?

Anonym sa...

ÄNTLIGEN
Ett Proffs vann YES
Som utbildad musikpedagog med en kostnad till instrument på 300.000 SEK + en utbildning på 5 år så tycker jag att det blivit rätt.
Min man har ännu större kostnader, så vi förstår ju detta bra.
Det enda Carola lyckats riktigt bra med det va då hon vann i Rom då fick min man 100.000 för att spela i Malmö, som fick ESC då.
Men då tog man ju bara superproffs Europas bästa.
Ha det bra

Anns Gröna sa...

Visst är det trist när man behöver repa upp det man virkar/stickat!
Så himla retligt!
Din pläd blir jättefin - härliga färgkombinationer och övergångar mellan färgerna. Hoppas det ska gå bra för dig att göra den klar.
Kanske skulle man prova på det där med köpstopp. Känns förstås lite svårt nu när det närmar sig växttider - vill ju så gärna plantera och plantera och plantera....
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Ann
PS! Fastnade också för Carolines låt - och hon klarade ju sig riktigt bra eller hur?!?

Vita spetsar och snoriga ungar sa...

Hon kom 2:a!! Jag blev riktigt sur..Nu måste jag sova snart...Kan ingen klubba ner mig?:P Kram Helene

Jojo sa...

Hej på dig!

Har nånting åt dig inne hos mig..

Kram Jojo

MiA sa...

Hejhej!
Roligt att det gick så bra för både Marlene och Caroline! Att udda låtar blir uppskattade och inte bara samma dussinvaror av popdisco vinner hela tiden :)

Ha en bra dag!
Kram

Sagofe sa...

Det där med knutar har jag med råkat ut för, flera gånger. Extremt irriterande!

I övrigt tycker jag inte att du ska ha dåligt samvete, lite måste man ju få fuska ;) Dessutom har du ju säkert redan sparat in massor med pengar.

Kram

Beatrix82 sa...

Grodan Örjan har jag helt glömt bort!! Men det ringer en liten liten klocka nu när du nämner honom.
Däremot har jag kvar den fina krukan med ett lejon på som jag fick när jag fyllde... 20 tror jag :)
jag brukar ha en palmliknande växt i den, det är det enda jag kan sköta!!
KRAM