torsdag 19 februari 2009

Välkommen till min lilla värld

Många undrar över hur jag hinner pyssla så mycket. Eftersom jag har problem med hälsan så går jag hemma hela dagarna och kan inte direkt ta mig någon annanstans. Jag pluggar en distanskurs på 50% i barn och ungdomslitteratur vilket tar en del tid men all övrig tid har jag till att pyssla och göra hushållssysslor. Eftersom jag ganska ofta har ont i magen och måste sitta still så pysslar jag mest :-) Det konstiga är att jag oftast inte har tråkigt under dagarna för tiden springer iväg när man handarbetar. Jag tror oftast att jag ska hinna med mycket mer än vad jag gör under en dag. Så här ser mina lyxiga dagar ut för det mesta (Om jag inte mådde dåligt största delen av tiden skulle det verkligen vara underbart): 

  • Äter frukost tillsammans med D
  • Vinkar av D till jobbet
  • Kollar mail, facebook och läser alla blogguppdateringar (ja, jag följer verkligen ALLA bloggar i mina länklistor)
  • Pysslar och lyssnar på ljudbok 
  • Äter lunch medan jag ser på Ellen och kommer på att jag borde ha pluggat under förmiddagen 
  • Pluggar lite
  • Pysslar och lyssnar vidare på boken (eller har på tvn i bakgrunden)
  • Lagar mat
  • D kommer hem och vi äter
  • Ser på tv, pysslar och umgås med D
  • Kommer på att jag inte har rört på mig idag heller, får lite ångest över det och tänker att imorgon ska jag bättra mig....

Mycket pyssel blir det som ni märker. Datorn står oftast bredvid så att jag kan kolla eventuella uppdateringar och mail. Dessutom städar jag oftast lite under dagen och ibland tränar jag faktiskt också. Låter det fruktansvärt tråkigt? Jag trivs faktiskt ganska bra även om jag så klart önskar att jag kan må bra snart så att jag återgå till mitt normala liv igen.

Här kommer lite bilder från dagen också:

Teet står alltid på värmning (detta var dock en gammal blid)

I ena hörnet av stora soffan ligger början på en sjal

I andra hörnet av soffan står datorn

I lilla soffan ligger handledsvärmarna jag stickar på

På andra sidan av lilla soffan ligger mössan jag stickar

Soffbordet vågade jag inte ta något kort på. Det var fullt av kurslitteratur, tekopp, vattenglas och stickböcker.

Jag är verkligen imponerad av er som hinner pyssla och lever "normala"liv med jobb och barn. Jag tycker att det kan bli lite stressigt att bli klar med saker trots denna lyxtillvaro:-) Hoppas ni har haft en superfin dag idag. Jag gick promenad med två fina före detta arbetskamrater i eftermiddags. Det var jättemysigt. Tyvärr gjorde magen lite för ont för fika efteråt men det var mysigt att bara gå promenad och prata. Kvällen är lugn. Mössan är snart klar. Jag fick repa upp den två gånger idag (inte hela men en bra bit...). Nu ska jag spela lite Super Mario med älsklingen.

Oj, det blev ett långt inlägg, hoppas ni inte har somnat. Kram/Veronica



15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har kollat runt lite på din sida, vad mycket fint du gör! Vet hur det är att gå hemma, även om jag gör det på grund av arbetslöshet... Jag pysslar en del jag med, men inte så mycket som du, tiden bara rinner iväg...=P

Hoppas att du mår bättre snart! (Men att du ändå får mycket tid över till pyssel, sånt är viktigt! =)

Kram
/Johanna

Jojo sa...

Oj lila gumman!
Klanka inte ner på dig själv, du gör ju massor! Inte kan jag ha så många handarbeten på gång samtidigt, skulle aldrig få dem klara isf =)

Skönt med frisk luft, har just varit ut med låne-hunden vår =) Ta inte det som ett måste att gå ut, ta det som en belöning så kanske det går lättare.

Jo, dessutom, då jag påbörjar ett projekt så får familjen sköta sig själv, dvs vänta på att jag är klar för innan dess vill jag inte slita mig.. =)

Ta vara på denna tid du bara, handarbetar du inte nu så kommer du att ångra det senare. Livet är kort nog som det är ändå. Ta den tid du behöver på dig för att bli frisk, det går ju bara saktare om man ska stressas.

Hoppas inte detta lät allt för moraltante aktigt =)
Tror jag är inne i en sån period nu just..=/

Kram Jojo

MiA sa...

Hej!
Måste vara jobbigt med magen... min mage strular till och från, och bara det kan göra mej halvtokig ibland! Och ingen har lyckats komma på vad det är som är felet.

Har inga som helst problem att förstå hur du får dagarna att gå med pyssel!

Kram!

Lilla Gryn sa...

Hej, vilken fin blogg du har. Jag kommer absolut att komma hit igen. Tack för att du delar med dig av ditt liv.
Kram

Sagofe sa...

Lite för lugnt för min smak kanske, men det är nog för att jag vant mig vid två barn som låter och tar upp tid. I övrigt lät det som ett riktigt lyxliv, om man bortser från att du inte mår bra. Håller tummarna för att du blir bra snart.

Förresten så vill jag också ha en tekanna och en sån där värmeplatta. Det skulle vara underbart att kunna fylla på te i koppen utan att behöva krångla med vattenkokaren och tesil :-)

Kram

svartanova sa...

Det var kul att få följa med på en av dina dagar! :)

Ha en skön fredag!

svartanova sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Jag tycker inte du verkar ha en särskilt tråkig tillvaro. Njut så mycket det är möjligt av den. Men jag önskar så att du fick bli frisk snart vännen min.
Massa kram!

Beatrix82 sa...

Mysiga dagar! Duktig du är som går upp och äter frukost med sambon. Om det var jag så skulle jag sova mycket längre, inte skulle jag ha tålamod att vara så där produktiv heller.

Jag hakar upp mig på din mage.Måste vara så frustrerande att inte få något besked om vad det är! Vad har du bockat av? Laktos? Fel kost? Stress? Gluten? Du har väl varit hos farbror doktorn?

Prinsessan och jag sa...

Vilka fina stolor du broderat! Jag sydde mig en egen innan min vigning, och en alba. Det är jätte bra att ha det, eget, när man ska runt i byggden på uppdrag...
Det var så snyggt med pärlor. Jag älskar pärlor! Trevlig helg på dig/Yvonne

Pernilla sa...

Låter mysigt tycker jag. Jag har det ungefär som du minus magont plus 2 tonåringar och trivs ganska bra med mitt liv. Målet är förstås att börja jobba när min utbildning är klar. Jag gillar din blogg, du gör jättefina saker.

Sofia-Sobeide sa...

Tycker inte heller att det låter tråkigt, bara mysigt och avkopplande :). Så ser i stort sett mina lediga dagar ut (och nog de dagar som jag borde studera...). Jag trivs inte alls med mina studier så det är skönt att sitta och virka och glömma allt. Hoppas du blir frisk snart!

Anonym sa...

Låter som att du tar vara på dagen på bästa sätt, men det är synd att du inte mår bra. Hoppas att du snart blir bättre, men ändå kan pyssla lika mycket! Sitter på jobbet och är pysselsugen.

Sara sa...

Så himla synd att du inte mår bra i magen tycker jag......du är saknad nere på öppna förskolan! Jag funderar på att vara mammaledig en dag i veckan till hösten - hoppas att du kommer vara i verksamheten någonting då...........

tant Maria sa...

Hej! Kollade runt på lite bloggar och hamnade här. Vad mycket fint du gör!! Jag skrattade jättehögt och var tvungen att visa sambon när jag såg detta inlägg, för jag kände igen mig så himla mycket! Nu har jag visserligen slutat plugga för några år sen, men det var precis så där... och jag har fortfarande stickningar i alla hörn =)