torsdag 12 februari 2009

Stickfodral och flytt

Vi ska flytta den 1 april. Åh vad härligt det ska bli. Vi har länge letat efter större lägenhet och nu har vi hittat en jättefin och dessutom fått den. Lägenheten är en trea men är egenligen mer en fyra eftersom den har ett rum som klassas som förråd men är jättestort (vi ska till och med ha det som sovrum). Den har två våningar men är öppen nedåd så att vardagsrummet har jättehögt till tak. Egentligen har lägenheten bara två problem. Det första är att trappan är i furu. Ni som har målat om trappor, hur gör man? är det svårt? Det andra är att det är pyttelite sol på uteplatsen så nu behöver jag jättemånga tips på skuggtåliga växter.

Igår sydde jag ett stickfodral. Ofta när jag ska sy nånting till bara mig själv så orkar jag liksom inte riktigt bry mig. Därför blev fodralet funktionellt men inte speciellt snyggt. Sömmarna är skruvade sig och blev aldeles sneda eftersom jag inte orkade stryka och alla kanter kring fickorna är bara sick-sackade eftersom jag inte orkade nåla. Men det är väldigt praktiskt i alla fall. Jag har behövt ett till alla knitpro-grejer länge och nu har jag det :-)




Idag har jag mått rätt dåligt så jag har knappt ens handarbetat men jag hoppas på morgondagen. Hoppas ni har haft en bättre dag än jag, kram/V 

9 kommentarer:

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Wow! Grattis till lägenheten! Det låter ju underbart! Jättenyfiken på den blir jag.

Ja vi får väl se om vi får i oss all fänkål och alla rödbetor. Jag tror det faktiskt. Man kan alltid koka soppa.

HNu har jag också startat en utlottning. Jag orkade inte vänta. Fast jag kom på nu att jag inte satt något slutdatum. Måste fixas.

Tråkigt att du inte mår bra vännen. HOppas det släpper snart.
Kram!

Bettan... sa...

Grattis till lägenheten!
Tycker att fodralet ser jättefint ut. Vart har du förresten fått tag i det snygga tyget?
KRAM :)

Assishantverk sa...

Vad kul att ni fått lägenheten! Grattis.
Visst är det skönt när man fått ordning på sina stickor. Jag sydde ett stickfodral åt mina strumpstickor för ett tag sedan. Innan dess hade jag dem i ett vadderat kuvert! Det stack ut stickor åt alla håll!!
Vad tråkigt för dig att du mår så dåligt så att du inte ens orkar handarbeta. Hoppas du får en bättre morgondag!
Assi

svartanova sa...

Grattis till nytt boende! Det låter härligt!

svartanova sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Jag har hittat något som jag tror vore nåt för er. I alla fall för David dom gillar olivolja så mycket.
Jag läste nyss på en blogg om
bredbar livolja
Hoppas du mår bättre idag.

Botti sa...

Grattis till nya lägenheten! Låter som en toppen bra lägenhet!

Kram
/B

Sagofe sa...

Grattis till lägenheten! Vad häftigt med två våningar. Nu vet jag inte om du är ute efter blommor att plantera, annars kan jag tipsa om orkidéer (inte phalaenopsis). De ska stå ute om sommaren, men inte för ljust och inte i direkt solsken. Jag hade mina ute på min norrbalkong i somras och de trivdes hur bra som helst. Det enda är att de inte ska stå i regn.

Fodralet blev för övrigt fint, tycker jag.

Hoppas att du mår bättre snart.
Kram

Fru P sa...

Jag måste ta tag i det där med stickfodral snart...tack för virkförklaringen, jag tror jag ska greja det :)
Grattis till nytt boende. Jag kanske återkommer med trädgårdstips då jag klurat lite..Men jag antar att det är växter i kruka du menar, inte perenner?