söndag 21 september 2008

Medelhavsmat


Idag till lunch åt vi medelhavsinspirerade tofubiffar, klyftpotatis med rosmarin och Tzatziki. Det blev jättegott.  En perfekt söndagslunch.

                  

Medelhavsinspirerade tofubiffar4pers:

  • 2 pkt Tofu (kung markattas)
  • 1 dl sojamjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kinesisk soja 
  • 2 dl Ajvar Relish

          

Krama ur tofun och smula sönder den fint (mixa den inte, då blir den för lös) blanda i alla andra ingredienser och "knåda" smeten tills den håller ihop, ha eventuellt i lite mer vetemjöl om den blir för lös. Den ska ha samma konsistens som köttbullesmet (om ni minns hur det känns).  Forma sedan biffar och stek tills de har fått fin färg. Pressa gärna på dem lite under stekningen så blir de lite fastare. 

                      

Vegansk Tzatziki:

  • 1 gurka
  • 1/2 burk Sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • citron
  • salt, peppar

Riv gurkan och lägg den i ett durkslag, häll över lite salt. Låt gurkan stå några minuter och pressa sedan ut vattnet. Blanda ihop gurkan yoghurten och kryddorna, ha sedan  i några droppar citron efter smak.

                  

1 kommentarer:

Mikaela sa...

Mums! Nu blev jag jättehungrig. Tror det börjar bli dags att äta frukost...