söndag 21 september 2008

Indiska pannkakor

Igår åt vi Dosa, en slags pannkaka från södra indien. Ett recept som D har fått från en arbetskamrat. Det tar lite tid att göra eftersom smeten ska stå och svällla så länge men den aktiva tillagningstiden är rätt kort. Man kan äta den tillsammans med chutney, sylt eller fylla dem som crepes. Vi åt dem tillsammans med lingonsylt, vilket jag tycker passar jättebra. Det smakar ganska likt rårakor tycker jag, kanske beror det på att det är så mycket stärkelse i både ris och potatis.

                                          

                                                

Här är receptet:                                                             

  • 1dl urid dal linser, skalade och delade (finns i orientaliska affärer)
  • 2dl jasmin eller basmatiris 
  • vatten och salt

Blötlägg linserna och riset över natten i skilda byttor. Häll av vattnet och mixa tillsammans med nytt vatten och salt. Ha i så mycket vatten att smeten blir som en tjock pannkakssmet.  Låt stå minst 7 timmar i rumstemperatur och stek sedan som vanliga pannkakor. Eftersom smeten är rätt tjock får man breda ut den i pannan. 

                         

                         

0 kommentarer: