söndag 18 juli 2010

För lääänge sedan.... (och lite om att hitta balans)

...sydde jag den här tidningshållaren till badrummet. Jag har tänkt att blogga den lääänge men det det blev visst inte av förrän idag :-)

Ett nystädat hus. Det är verkligen underbart...

Imorgon börjar sambon jobba igen efter semestern. Jag tycker att det känns lite som en nystart och skulle verkligen vilja få lite mer rutin här hemma. Jag går ju hemma hela dagarna som ni vet på grund av mina hälsoproblem och det är så lätt att man liksom bara blir sittande och tycker synd om sig själv.  Det är bara så svårt att hitta balan tycker jag. Att skapa en vardagsrutin som inte stressar (eftersom mina problem typ beror på stress) men som ändå hjälper till att pucha lite så att man inte känner sig meningslös.

Om det är någon som har tips eller som har liknande erfarenhet så blir jag jätteglad om ni vill dela med er. Jag funderar just nu på att bara sätta upp vissa stolpar, typ måltidstider, promenadtid, mm och försöka hålla mig till det. Att inte gå i myskläder hela dagen kan nog också vara ett steg framåt, att faktiskt göra i ordning sig på morgonen som att man skulle gå någonstans (typ till jobbet) fast att jag inte ska det. 

Som sagt, tips och råd tas emot med glädje. KRAM!

 

5 kommentarer:

TokTova sa...

Man kan känna sig på liknande sätt även när man är föräldraledig och mina bästa tips är att lämna huset varje dag och att prata med någon annan än de/den man bor tillsammans med varje dag. Och så som du också skriver inte bara använda myskläder.
Hoppas att du får den nystart som du önskar!
Kram!

I det blå huset sa...

Precis som TokTova säger tror jag det är viktigt att lämna huset iaf en gång om dagen och det ger ju en anledning att göra sig i ordning på morgonen. Det låter bra med ett "schema" för mat, promenader osv. Att krypa i myskläderna framåt kvällen gör ju att det blir lite skillnad på dag och kväll. Lycka till med din nystart.

Frida Loppan sa...

När jag har varit hemma mammaledig med barnen så har jag satt upp en tid, typ kl. 9 att då skall vi vara kläda i riktiga kläder och ha ätit frukost. Det är ju lättare att spontant hitta på saker när man redan är färdig att bara ge sig ut när idén kommer. Fungerade bra för mig.

skruttfia sa...

Uffja, dendär situationen har jag varit i, och är lite just nu också.

Mitt knep är upp samtidigt som karln, se till att äta frukost och lunch samt att karln förhör mig om att jag faktiskt gjort det. På-pushning från andra håll är jättebra ibland. :)

Sen är det detdär med att komma ut. För min del är det lättast om jag har en anledning att ta sig ut. Handla, se över något, slänga retursopor, slänga vanliga sopor, plocka blombuketter på sommaren... Jag har ärligt talat inte kommit på så många själv och det är väl därför jag blir sittandes inne *haha*

Försöka hitta på ett 'storverk' om dagen försöker jag få in. Tvätta, städa något, göra iordning/göra fint, betala räkningar... Ja allt möjligt som man bör göra men som känns segt, och lära sig känna sig nöjd med det. Det sista är väl det svåraste...

Önskar lycka till med situationen, det är starkt att jobba på attta sig ur sådana gropar!

Fijaffa sa...

Hej! Jag tycker att dina planer ser jättebra ut. Fasta sovtider är nog också bra så att man inte vänder på dygnet. Jag har också varit i den där situationen, sjukskriven pga stress mm. I början måste man tillåta sig att bara vara och ta det precis som det blir, strunta i allt vad rutiner heter och inte ha några krav eller förväntningar alls. Men så småningom tror jag stenhårt på någorlunda fasta rutiner och att försöka ta sig för något litet varje dag.
Jag tycker du ska börja med det du redan har tänkt ut och när det känns bra och har blivit rutin kan du lägga till något mer.
Lycka till, och stor kram!!!