tisdag 13 april 2010

En ny docka på väg

Så här ser det ut när jag påbörjar en nålfiltad docka. Jag filtar först en stomme med de olika kroppsdelarna. Som ni ser gör jag benen och armarna tvådelade, detta gör jag för att när man sedan sätter ihop delarna blir dockan rörlig med leder. Att filta en docka är egentligen inte så svårt. Allt bygger på den här stommen och den ser väl inte så svår ut att få ihop, eller hur? Nu saknas händer och fötter sedan är alla kroppsdelar klara att byggas på och byggas ihop.

Gardinerna igår blev lyckade men dom har inte fastnat på bild än. Symaskinen var snäll mot mig så idag vågar jag mig på att försöka få till en vimpel till på lördag då vi ska fira min lillasysters 25-års dag här hemma.

Har ni några nya projekt på gång? KRAM!

7 kommentarer:

Linn sa...

vad rolig dockan ser ut när den inte sitter ihop.. ville bara säga det haha

Nettan sa...

Oh, jag skulle också behöva plocka fram symaskinen och göra gardinerna till köket klara... men jag drar mig... Fast förutom min ständigt pågående drake är det mitt enda projekt för tillfället, så det är väl bara att kavla upp ärmarna. Är inte så bra på gardiner minsann :P

Pillan sa...

Dette glær jeg meg til å se fremgangen på. Håper det kommer en liten material liste til slutt.

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem Pernilla

TokTova sa...

Jag kanske borde ge nålfiltning ett par försök till... Vad roligt att du visar hur man kan göra.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Ska bli kul att se vad det blir för en docka :)

VirkStina sa...

Ja,Citronen är lättstickad, men tydligen inte så lätt att läsa mönstret rätt ändå...Entrådigt kan nog fungera fint tror jag!Men tänk dig för innan du börjar, det är världens tråkigaste stickning...!

Linda sa...

Dina dockor är verkligen jättefina! Vore fantastiskt roligt att prova nån gång.