lördag 6 februari 2010

Februari-docka del 6


Montering
Sy ihop huvudet med kroppen genom att sy i de bågarna du inte virkade i sista varvet på kroppen. Det blir lite pilligt men det blir en väldigt snygg halskant då tycker jag. Jag sydde med det hudfärgade garnet från halsen som jag inte klippt av än. Har du fäst den tråden så ta bara en ny snutt. Peta in lite extra stoppning då och då medan du syr så at halsen blir välstoppad.

Stoppa armarna men bara lite grann och inte ända upp. Nu kan du börja sy fast dom på kroppen, jag syr så att armkanten hamnar precis nedanför halskanten. Mitt röda garn går att dela så jag använder endast två av trådarna för att det ska bli tunnare. Det går att använda hela garnet också eller en broderitråd eller sytråd, ta det som du gillar bäst. Låt armarna hänga utmed sidan än så länge.

Luvan sätter du på huvudet, det kan vara lite trögt att få på men det vålda lite bara så går det :-) Sen sydde jag fast den nedre kanten i halskanten så att det ser ut som en kapuschong. 

Nu är det helt upp till dig hur du vill dekorera din kärleksbacill. Klipp vingar och hjärtan i filt och sy på eller hitta på nåt eget. Sy fast lite hår under luvan eller strunta i det. Jag har faktiskt sprättat bort allt hår på min och tänker sätta på lite nytt, jag visar det när det är klart. Sy fast pärlor till ögon, brodera ögon eller virka ögon så som du gjorde till januaridockan. Brodera också en liten munn om du vill. Vill du ha antenner på luvan så kan du göra så här:

Antenner

11 lm, vänd

1-3Virka 10 fm, 1 lm, vänd

 Sy ihop så att det blir ett ”rör”

Att dekorera tar ju sin lilla tid. Utforska alla möjligheter. Man kan ju använda knappar och paljetter som dekoration också eller varför inte vingar av ståltråd eller virkade. Det är helt upp till er. Ni får söndagen på er att dekorera och montera också. På måndag kommer jag avslöja vad det är han har bakom ryggen :-)

Nu måste jag återgå till scrappandet. På Magdas forum väntar en massa utmaningar att hinna med nu när dom har invigningsfest. Kika in du med vettja!

Kram! /Veronica

13 kommentarer:

emlou sa...

Du har så himla fina idéer, tack för att du delar med dig!

Kram Em

Sagotroll sa...

Så fin den är! Passar så bra nu när det är alla-hjärtan-dag. :O)

Lotte sa...

Nu har jag monterat henne och börjat dekorera henne. Kan inte riktigt bestämma mig om hon ska ha mera dekoration eller inte. ;)

frisky frog sa...

Är inte med, men spanar coh skriver in henne i attgöralistan. Hon är väldigt, väldigt söt!
/Ha en skön helg!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jag har inte ens hunnit börja så jag måste verkligen virka ikapp. Hade varit så kul att ha alla månadsdockor så kan man ta fram en i taget liksom varje år. Blir som en liten kalender :)

Massa kramar Viktoria

Agneta sa...

Jag är lite efter i virkningen nu, har varit på stickcafé och scrapbookingkurs under veckan, så visst har det blivit något gjort. Jag ska försöka få klart virkat till alla hjärtans dag i alla fall.

Anonym sa...

Hejsan! Har du en virkalong varje månad? Har inte hängt med riktigt, hehe. Men jag tycker dina dockor är underbara!!!! Du har virkat väldigt länge, va? Söker svar på min fråga snabbt. Ha det bra//// en 12-årig tjej


PS. Diggar din blogg=)<33

Veronica Tingvall sa...

Hej! Va kul att du gillar min blogg:-) Jag har tänkt att ha en virkalong varje månad, vi får se om jag lyckas hålla planen. Jag har faktiskt inte virkat så jättelänge. Jag började egentligen på allvar virka när jag startade bloggen, alltså för lite mer än ett år sedan. Innan dess hade jag provat lite men inte riktigt kommit igång. Virkning brukar gå rätt så fort att lära sig, mycket enklare än stickning tycker jag i alla fall.
Kram/Veronica
Kram/Veronica

Bodil sa...

Nu är min docka klar, fast... jag har ännu inte klurat ut vad den ska ha bakom ryggen ännu. Har lagt ut en bild på den på bloggen. Vad energisk du är Veronica, jättefina "scrappebilder" du gjort. Min granne scrappar också och jag har fått en jättefin tändsticksask av henne. Hon säljer srappgrejer och ordnar också tävlingar då och då. Kika in på hennes blogg: www.tantscrappa.blogspot.com
Kram Bodil

Denice sa...

Jag bara längtar tills jag kan börja dekorera min, men mitt röda garn har inte räckt så jag måste köpa mer imorgon. Sen så!

Anonym sa...

Vad det varit roligt att virka februaridockan denna veckan, och vad mycket fina saker du gör. Missade januaridockan. Finns det mönstret någonstans så jag kan göra henne nu istället?

Soili sa...

Min lilla bacill finns att beskådä
http://soanpysslar.blogspot.com/2010/02/lilla-bacillen-ar-klar.html
Den var jättetrevlig att göra.Väntar med spänning på marsmånads utmaning.

Veronica Tingvall sa...

Kika under fliken mönster så hittar du alla mina (två :-)) mönster