söndag 13 december 2009

Söndagstankar tredje advent

"Nu vaknen och glädjens Lucia är här, och natten mot morgon sig vänder. De skimrande ljusen i kronan hon bär, och hoppet i hjärtat hon tänder"
Bilden är lånad från skansen.se

Jag är så glad över alla fina ord och reaktioner jag fick förra söndagen, tusen tack för att ni finns! Idag är temat "Bana väg för Herren" och texterna är jättesvåra tycker jag. När jag ska predika i framtiden kan jag inte smita från texterna men meningen med söndagstankar på bloggen är ju att jag ska dela med mig av mina tankar där för tänker jag på sätt och vis smita från texterna idag :-)

När jag hör temat så tänker jag direkt på hur jag kan bana väg för Gud i mitt eget liv, vad innebär det att bana väg? Jag tänker att det handlar om att göra plats för men också att vara beredd på rörelse. Det handlar inte bara om att göra i ordning en plats, utan det är ju en väg som ska banas.

Att bana en väg för Gud i mitt liv tror jag är att öppna upp sig för möjligheten att det finns en mening med mig och en mening med mitt liv. Jag tror att det handlar om acceptans att svängarna är en del av vägen som bär framåt. Detta är något som jag arbetar på tillsammans med min psykolog och jag hoppas att det arbetet ska hjälpa mig att fortsätta bana väg för Herren i mitt liv så att jag kan få vara den jag är menad att vara. Lucia kommer med ljus i mörkret och tänder hoppet i mitt hjärta, vilken fantastisk vägbanare hon är!

Hoppas ni får en underbar lucia och tredje advent. Stor kram /Veronica


5 kommentarer:

Helena sa...

Hejsan !!

Har precis hittat din blogg, så jag kollar runt lite.
Gud vad jag blir avundsjuk på er som kan sticka, virka mm.
Jätte gulliga saker du gjort!!!

Helena

miaring sa...

Hej jag trodde det var du på bilden, du vet, en sån bild man kan ta, som ser gammal ut, redan från början. Kram tredje advent
Mia

Krumelur sa...

"Bana väg för herren" talar till mig på 2 sätt. Första att man ska bana väg för herren i mitt eget liv, att man ska vara öppen för att leva med gud. Man måste ställa in mottagaren rätt ungefär som en radioapparat måste ha rätt våglängd. Dessutom måste man våga lyssna. Gud gör ju inte alltid som vi vill att han ska göra utan vad som är bäst för oss... inte alltid så kul! ;)

Det andra sättet är ju att man ska bana väg för herren i världen. Det tycker jag att jag jobbar mycket med i mitt arbete som församlingsassistent, där jag möter massor av barn och ungdomar varje vecka! Det är härligt, att prata gud, jesus och tro med barn!! De har så många bra tankar och funderingar!! Hoppas du har fått en trevlig 3:e advent!
Kram

Anonym sa...

hej du har en intressant blogg! fina virkade saker också!

www.nogg.se/amigurumi

Lotta sa...

Hej Veronica
Det är så skönt att läsa dina tankar. Just nu känns det lite motigt i mitt liv. Det har blivit rörigt och förvirrat i mina tankar och jag känner mig inte snäll. Jag ska ta till mig dina ord idag och försöka sätta mig ner och tänka.
KRAM