söndag 6 september 2009

Lite mera filtat

En kropp är under konstruktion...

Jag har många projekt i luften nu: Den nålfiltade figuren, 2 sjalar, pläden, 3 virkade figurer, 2 tröjor och igår började jag på ett par tofflor. Snart borde nåt av det bli färdigt :-) Jag gör lite här och lite där när armarna tillåter. Jag vet inte riktigt vad det är för fel på armarna men det verkar inte vara nån inflammation i alla fall. Värken flyttar sig från händer till fingrar till armbågar till axlar till nacke, ja ni fattar... störigt är vad det är.

Stor kram till er alla

/Veronica

9 kommentarer:

Margie sa...

Happy weekend Veronica. hugs, Margie.

Mia stickar sa...

Du gör så fina figurer! Hoppas värken försvinner snart!

Beatrix82 sa...

Det måste vara svårt att skiljas från dina små underverk... jag fattar inte hur du gör, både med tekniken, tålamodet och detaljkänslan. Imponerande är vad det är!

Beatrix82 sa...

Det måste vara svårt att skiljas från dina små underverk... jag fattar inte hur du gör, både med tekniken, tålamodet och detaljkänslan. Imponerande är vad det är!

VvW Design sa...

Hej Veronica!
Den fina bruna färgen fick vi av att färga med färglav ... ska jag också göra mer här hemma. Det blev sååå fint!
Visst är det kul med växtfärgning?
Sköt om dig.
KRAM, Ann

Ankan sa...

Om det är överansträngning du har i armarna så har jag ett par tips (brukar själv få överansträngning i nacke och axlar).

Ett är att använda en vetekudde som man värmer i micron. Jätteskönt även om man inte har ont! :) Man brukar kunna köpa dem i hälsokostaffärer, och så kan man enkelt göra en själv; bara sy en påse som passar över axlarna (gärna i ett material som släpper igenom värme och fukt, t.ex. linne) och fyll den med vete eller kikärtor. Sen värmer man den 2 och 1/2 - 3 min i micron så blir den härligt varm och go!

Ett annat tips är att använda heat-lotion. De på apoteket fungerar nästan inte alls, om man kan få tag på den med aloe vera i så är den mycket bättre. Säljs också i vissa hälsokostaffärer och hos en del andra återförsäljare.

Att stretcha kan också hjälpa en del, och att vila mycket...

Hoppas att du känner dig bättre snart!

ÄNGLASTINA sa...

Jag tror att alla som handarbetar har massa projekt på en gång.
Jag har fibromyalgi och ständig värk, men måste handarbeta iallafall annars blir jag tokig.Går på feldenkreis-sjukgymnastik som innebär att inte göra något alls.Det är väldigt viktigt att ta pauser när man känner att det har blivit förmycket.

Malin E sa...

Oj vad du är flitig!! Här kom kärleken ivägen...fniss..;o)
Sen fixade någon virus på min hemsida för ett tag sedan och så har jag inte kunnat fixa det då datorn krånglat så fy.Nu har jag i alla fall kunnat ta bort allt och sen får jag väl göra om hela skiten.Man tappar lite motivation tyvärr.
Kramen!

Linda sa...

Hej!

Till lövvolangskanten använder jag ett mönster från boken "Sticka mera" av Paula Hammerskog och Eva Wincent. Det finns på s. 92 om jag inte missminner mig. :) Dock stickar jag det inte som lös kant och syr på som det föreslås i mönstret, utan jag stickar ihop sista maskan på kanten med en maska från sjalen (så att jag maskar av en sjalmaska varje rätt kantvarv). Jag vände på mönstret också, för jag ville att mina löv skulle peka åt motstatt håll mot för som de gör i mönstret. Det är lite svårt att förklara utan bilder... :)
Kram! /Linda