tisdag 21 juli 2009

Pysselrummet

Här kommer lite bilder på hur pysselrummet ser ut nu. D ska ta en tur till Ikea idag så lite ny småförvaring kommer det ändå att bli. Jag uppdaterar er om det senare men just nu ser det ut så här:

Vi har satt in ett stort bord till som vi hade i förådet. Förut hade jag bara ett litet bord att ha symaskinen på och mitt vita skrivbord. Jag tog också bort gardinen eftersom det är så härligt och inspirerande med ljus.

Jag tog inga nya bilder på hur det såg ut innan men här är en gammal (och mörk...)

Mitt nya scrap-bord

Här är Ds data hörna. Vi har två laptops men här står den stationära som behövs ibland

Jag har sorterat alla mina scrapgrejer i små burkar och skålar. Två mini-byråer ska införskaffas till detta idag. jag älskar ändå att ha det mesta framme och nära när jag pysslar. Då blir jag inspirerad och så blir det lättre att lägga tillbaka saker när man har haft dom.

Hyllorna hade jag i badrummet till handdukar och annat men nu fick de flytta hit istället. Det var nämligen perfekt storlek för mina scrappapper :-)

Jag älskar glasburkar och fina fat

Här är mina två hyllor vid skrivbordet. Där har jag lite färger, pennor och annat pysselmaterial som jag inte använder så ofta.

Under det långa bordet mot väggen har jag en massa backar med garn och kartonger med tyg. Det ärså bra att bordet är så djuptför då kan man fövara saker där utan att det stör när man sitter. Förlängningssladden kopplade jag i och la där för att det ska vara smidigt att koppla in symaskinen när jag behöver den.

Mina stickor och virknålar har jag fortfarande i burkar och vaser. Det är så smidigt, jag gillar det mycket bättre än mina fodral eftersom jag nu äntligen orkar lägga tillbaka dom (är man lat så är man) Om ni undrar varför det ligger ett magnet-backgammon där så är det för att jag använder det när jag stickar. Det är jättebra att ha för att komma ihåg på vilket varv man är på när man till exempel ska öka varannat varv. Jag har utvecklat ett fiffigt system där jag sätter magneterna på olika ställen av spelplanen :-)

Jag gillar små dekorativa saker, det är inspirerande.

På det vita skrivbordet är min nålfiltningsstation. Igår fick jag äntligen mina beställda filtnålar så nu ska jag väl komma igång med det igen.


Arvid och Flora har också flyttat in

Och zebrafinkarna harfått flytta till ett annat hörn bort från min ull...

Här är August och Astrid:




Hoppas ni får en fin dag. Stor kram och tack för alla fina ord ni ger mig. Jag ska snart bli bättre på att kommentera hos er jag har bara lite svårt att hinna med och så är det ju det där med armarna men det ska jag banne mig sluta tjata om nu....

/Veronica

18 kommentarer:

Anns Gröna sa...

Hej Veronica!
Så fint du fått det i din pysselhörna. Gissar att kreativiteten kommer att flöda ännu mer nu när du har allt så välsorterat och strukturerat. Sånt ger inspiration, precis som du säger.
Gillar dina filtade figurer väldigt mycket.
kram
Ann

72,2 i min barndomsstad sa...

Hej Veronica!
Jag hittade dig igår när jag kollade runt lite på nätet. En mycket fin blogg du har och jag blev stormförtjust i alla dina möss. Duktig du är. Önskar att jag kunde göra lika dant men har ej lärt mig att virka. Ska kolla lite på din virkskola.
Kram Marie Lindell

MiA sa...

Hej! Underbart med så mycket plats och ordning och reda. Jättefint blev det ju :)

kramar
MiA

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Fint du har fått det och väldigt rymligt :D

Häxan Sytant sa...

Åh, vilket härligt inspirerande rum. Jag längtar såå tills jag får börja fixa min pysselhörna. Det får tyvärr vänta till hösten.

Evas Passion sa...

mysigt pysselrum och fina faglar du har!!!!

Pyssel och Trams sa...

Superkul att få se ditt pysselrum, alltid bra med inspiration och tips! Jag håller också precis på med att inreda mitt pysselrum...förhoppningsvis kan jag visa bilder på det sen!=)

Mvh Anna

Sofia-Sobeide sa...

Så trevligt att se ditt nya pysselrum :), fint och välorganiserat! Förvaring är något som jag definitivt skulle behöva ha i mitt pysselrum (som egentligen är ett mys/pysselloft). :)

Det växer sa...

Härligt och inspirerande inlägg om ditt fina pysselrum. Något liknande skulle jag också vilja ha...

Monica Hansen sa...

Så fint ni har det:)

lolla sa...

halloj
men gud vilket härligt pysselrum,jag ska ta efter lite av dina ideer till mitt rum som jag håller på att fixa...perfekt linan som du hängde bokstäverna på...
och hyllan för alla dina papper.
nu ska jag kolla lite till hos dig..
kram lolla

Merethe sa...

Pysselkroken din ser så koselig ut. Vi har bygd et lite hus på gården som vi skal ha til våres hobbyer. :) trenger vel ikke si at jeg gleder meg til det er ferdig. :) Spennende med ny filt figur.Har kjøpt meg ull,nåler og plate. Må prøve på noe smått i begynnelesen. Du innspirerer meg. Tusen takk :))

VirkStina sa...

Så mysigt det ser ut!!!

Handarbete/Pyssel sa...

Vad fint det blev! Praktiskt!
Och vad många bra tips jag fick till mitt pysselrum som jag ska börja fixa med i helgen! =) Tack!!

Ha en riktigt skön dag!

Anette sa...

Men vad avis jag blir på ditt pysselrum.....=(
Jag har ingenstans att sitta ifred o pyssla, jag sitter vid köksbordet...och du förstår att där kan man inte ha sakerna framme. Men så har jag ju också små barn (4,5 år och 1,5 år) och de älskar mitt pyssel =)

När vi flyttat ska vi ha ett rum till kontor / pyssel / eget rum bara jag o min man. Där ska jag också ha lika fint som du har. man blir ju inspirerad av att se sina pysselsaker, jag har mina i lådor här och där och glömmer bort vad jag har för pyssel..

Kramar @nette

svartanova sa...

Åh, vem drömmer inte om ett pysselrum som ditt? Ordning och reda är underbart, det måste också vara fantastiskt att kunna lämna pågående projekt framme och inte behöva plocka ihop varje gång.

Kram

Pixi sa...

Ohh vad mysiiigt med ett pysselrum ,jag vill oxå ha!! Hade ett när barnen var små men efterhand har de behövt allaa rum ,så nu e det utspritt,håller ifs inte på med scrapping men hade nog gjort om jag hade ett eget krypin som man inte behöver städa efter sej varje gång !!Vad skönt för dej !! Jättebra förvaring har du oxå !! Kram kram =)

Om mig sa...

Vad fint ditt pysselrum är!
Du skrev att du hade köpt nya filtnålar. Var köper du dina?