söndag 5 juli 2009

Kroppen

Så är det äntligen dags att virka kropp. Det är det momentet som är svårast att förklara men jag hoppas att ni hänger med, fråga annars.

Kropp
Kroppen virkas direkt på benen. Börja alltså med det sista benet du virkade.  


Varv 1) virka 10fm på första benet, virka nästa fm i nästa ben (så att du sätter ihop dom), virka 9 fm till på nästa ben, du har nu virkat ihop benen och virkat 10m på varje ben. Slut cirkeln på samma ställe som där du började att virka med en fm (Detta blir nästa varvs första maska). Det blir nu ett hål av 5m mellan benen som sys ihop senare.


Varv 2) Fortsätt att virka på denna cirkel som blir kroppen Virka*1fm, 2fm i nästa m* varvet ut KOM IHÅG ATT DU REDAN HAR VIRKAT VARVETS FÖRSTA MASKA; BÖRJA DÄRFÖR MED "2fm I SAMMA m =30
Varv 3-8) Virka 1fm i varje m, Sy ihop mellanrummet mellan benen och fäst ändtråden (från benet) Stoppa sedan benen.
Varv 9) *Virka 1fm, virka 2 tillsammans* =20
Varv 10-13) Virka 1fm i varje m, Stoppa kroppen nästan ända upp
Varv 14) *Virka 2fm, virka 2 tillsammans*= 15 
Varv 15-16) Virka 1fm i varje
Varv 17) Virka 1fm, virka 2 tillsammans* = 10 Stoppa kroppen mer så att den blir ganska hårt stoppad

Hoppas det går bra. På tisdag virkar vi svans och så monterar vi på onsdag. Sedan är själva musen klar. På fredag tänkte jag lägga ut mönster till kläder om man vill ha det.

Idag blir det glasskalas här hos oss. Vi ska fira min fina brorsdotter som har fyllt hela 12 år.

Hoppas ni får en härlig dag, Kram/Veronica

16 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Glass är gott! jag har ett recept på hemlagad vaniljgräddglass:)

Nystanet sa...

Det skall bli spännande att fortsätta, hoppas du får en fin dag. Glass är alltid gott mm

Froding sa...

Hej och tack för allt hittills, det är riktigt kul och bra upplägg. Fast jag har en fråga; När sätts armarna på? Vore det inte smart att virka ihop med med kroppen??

Veronica Tingvall sa...

Det kan man säkert göra.Men jag brukar sy fast dom sen på kroppen.
Låter ju smartare att virka fast dom men det har jag aldrig provat.

Liv sa...

Heia! henger fortsatt med jeg, startet med å lage kroppsdelene noe for stramt, så de ble veldig harde..Nå har jeg startet på nytt og hekler mykere (løsere), da blir det bedre;-)) Skal reise på ferie i morgen, men vil følge med så godt jeg kan. Gøy at du gir oss oppskrift på klær også, dette er virkelig moro!

elisabet sa...

Är jag ute och cyklar men jag få 15m kvar på varv 14

Ida´s kreativa sa...

Vad roligt att så många är med och virkar på musen, kommer också haka på så småningom, måste bara bli färdig med beställningar. ha en bra dag! /Ida

Ziggystardust sa...

Jag fick det också till 15 m på varv 14

Veronica Tingvall sa...

Ja, visst är det så, jag har bara klantat mig i beskrivningen

Kattis sa...

Önskar jag kunde virka.. :)

Pixi sa...

Alla kan virka,det e bara viljan som sätter stopp,här fionns det många som kan guida!!! Tack för kroppen !Sak göra den senare idag ! kram på dej !=)

Effie/Solfjäder sa...

Oj, ligger lite efter... Har ett och etthalvt ben kvar innan jag kan börja med kroppen. Men imorgon jobbar min man igen så då kan jag sitta nästan hela dagen :-)

Engelska Villan sa...

Hej Veronica!!
Vilken urkul idé!! Jag måste nog haka på här känner jag. Vitt garn har jag ju! Jag anmäler mig!! Hoppas det är ok såhär i efterhand.
Kram Anna

Engelska Villan sa...

Hej igen!
Du, om man ´börjar med en magisk ring, hur "översätter" man antalet luftmaskor till att göra en magisk ring istället. Alltså om det står fyra luftmaskor som sluts till en ring, gör man då 4 fastmaskor i den magiska ringen eller ??
Kram Anna

Margie sa...

Hi V. I love the footbath in your last post, just what tired feet need. Drop by Margie's Crafts I am having a giveaway. Hugs Margie.

Veronica Tingvall sa...

Anna: Jag använder själv aldrig magisk ring men så som jag förstår det använder man det istället för luftmaskorna. Alltså du gör en magisk ring sedan virkar du de fasta maskorna som ska vara i ringen. Precis som man annars gör en ring av lm och virkar fm i den ringen. Kul att du vill vara med :-)