tisdag 30 juni 2009

Jordgubbar och lite mer info inför imorgon

i vårt lilla jordgubbsland händer det grejer. Vi har fått hur många jordgubbar som helst, nu ska de bara mogna också. Vår smultronplanta ger redan fina, röda, söta bär.

De nya jordgubbsplantorna jag köpte har helt underbara rosa blommor, så söta att man nästan inte vill att de ska bli bär :-)

Idag är jag också glad för att mina ranunkelplantor har fått en massa knoppar...

Nu på förmiddagen har jag provvirkat de första delarna av trädgårdsmusen som kommmer att läggas ut imorgon. Det blir huvud, nos och öron. Jag fick byta till en mindre virknål än nummer 2 eftersom jag inte virkade tillräckligt hårt (1,5), kanske är det fler som får göra det. Jag kom också på att jag använder lim för att limma ihop öronen så det behöver man också ifall att man inte vill sy ihop dom (det kan man säkert göra också).

Hoppas att ni har det underbart i sommarsolen, Kram/V

8 kommentarer:

Pixi sa...

Vad härligt det ser ut !Våra blommar "bara" än så länge,har aldrig sett rosa blommor ,vad heter den sorten! Din blåbärspojke blev sååå grann !fattar inte hur du kan va så duuuuktig !Hade jag aldrig klarat!!jag föredrar sy ihop öronen så det blir mer hållbara för ev nån kids som får leka med musen sen !! Ska bli spännande!! JAg kommer virka med 8/4 bomullsgarn ,räknar med 2,5 virknål så får vi se om det blir likadant! kramiz!=)

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vad härligt det ser ut med jordgubbarna :D

Hoppas du har en fin dag!

Ewa sa...

Ååå vilka härliga blommor i jordgubbsplantorna. Har aldrig sett rosa tidigare. Är det någon speciell sort, eller?!

Var tvungen köpa några fleråriga idag och gräva ner under ena köksfönstret på torpet. Åkte ut till handelsträdgården och skulle köpa vita pelargoner, men de var slut. Vart lite fleråriga, och blomnäring istället.

Nu ska jag sätta mig i svalkan på balkongen och virka lite rutor.

Kram
/Ewa

PS. Vad duktig du är som drar igårn en "virk-along". Jag har länkat på min sida.

Ewa sa...

Måste bara få säga, en gång till. Gu så fina dina tovade "dockor" är!!! Man blir helt salig då man ser dem. Ja, jag säger då det. Vissa människor är helt enkelt skapade för vissa saker. Jag skulle aldrig få till det så. Har ifs inte testat tova, men jag bara vet det.

Kram igen
/Ewa

nemotassen sa...

Ser med spänning fram emot morgondagen. Ska bli kul att få en alldeles egen trädgårdsmus.

nemos matte

VvW Design sa...

Vilken fin bild på dig, Veronica! Så fint med lite blommor i håret .... det är sommar!

Kram, Ann

TokTova sa...

Vad roligt det var att se dina nålfiltade figurer. De är riktigt riktigt fina. Jag tovar mest med såpa och vatten, har inte riktigt fastnat för nålfiltning men nu när jag ser dina bilder blir jag inspirerad till att prova mer.

HomeRiver sa...

Wow, vilken jordgubbsblomma. Vet du vad sorten heter?