onsdag 10 juni 2009

Jag vill ju bara pyssla..


Idag har jag ont i armbågar, handleder och fingrar. Det är så himla tråkigt. Är det någon mer som har problem med detta när ni stickar och virkar? Vad gör ni åt det i så fall? Jag vill så gärna börja på ett nytt stickprojekt (och sy ihop det gamla) men idag får jag nog försöka ägna mig åt andra sysslor. Min sommarkurs om Astrid Lindgren började den här veckan så man kanske skulle ta tag i lite läsning... Det värsta är ju att man inte kan lyssna på ljudbok samtidigt då :-) Jag är på sista boken i Stieg Larssons Trilogi så allt jag vill göra är att sticka och lyssna...

Det känns så tråkigt att sommaren försvann. Snart har halva juni gått och det är jätte kallt och regn... blä! Men lupinen håller på att slå ut ändå och daggkåpan blir ju så vacker av regnet så visst finns det postiva saker i det mesta. Ibland måste man bara anstränga sig lite extra för att hitta det.

Kram/V

12 kommentarer:

lolla sa...

morning
tråkigt att du ska ha ont..vi har riktigt pysselväder här hos mig idag ,men jag jobbar länge idag till kl.5.sen när jag kommer hem är jag såå trött att det inte orkas med så mycket mer...det är inte klokt hur man har det...
Lupiner är ju så härliga tycker jag.
kram lolla

Skaparstigen sa...

Jag har mest heft ont i musklerna i underarmarna, men det gick fint att stretcha bort, med ett gummiband. Förstår om du vill lyssna klart, den är ju otroligt spännande.

Sofias värld sa...

Jag brukar få ont i några fingrar och ena armen av virkandet. Jag brukar pyssla med annat emellanåt, som att sy och göra smycken, för att låta fingrarna vila.

Vi får hoppas att vädret blir bättre snart :). Jag ska trotsa vädret och åker iväg till sommarstugan idag :)

Ha det så bra och hoppas dina händer blir friska snart!

Ewa sa...

Du har nog överansträngt musklerna/lederna lite bara. Testa att äta antiinflammatoriskt ett tag. Finns receptfritt på apoteket, typ Pronaxen, Ibumetin. Själv äter jag det perodvis pga mina inflammationer i ryggen, och handled/fingrar på höger hand - den jag jobbar mest med. Har ju det mer eller mindre kroniskt, tyvärr, och det pga av att jag fått gå med inflammationer för länge - trotts otaliga läkarbesök.

Vila lite emellanåt, och gör något annat. Varva arbeten... Ta små micropauser och sträck på dig, stretcha.

Nu snart Af för mig, sedan garnaffären och "syjunta" hos en väninna. Ska bli kul med lite tjejsnack.

Kramis
/Ewa

Ewa sa...

PS. Älskar Lupiner, och har testat förså till torpet. Svårt få dem att trivas här uppe, tyvärr. Samlade frön på en resa söderut tidigare. De i år har jag köpt.

Heimlaga sa...

Nä, lyssna på ljudbok och läsa annan bok samtidigt, det låter faktiskt för mycket...tom för kvinnor som brukar kunna göra flera saker samtidigt,,,!

Lilla Blå sa...

Jasså du läser oxkså sista delen av Millennium, visst är det spänannde? Jag har bara några få sidor kvar.... Undrar vad jag ska läsa sen?
Ha en fin dag, passa på o vila dig

kramar @nette

ÄNGLASTINA sa...

Jag har fibromyalgi och har ständigt ont.Utöver tabletter brukar jag oxå växla mellan olika pyssel.Det är förstås jättetråkigt för har man något kul på gång så vill man göra färdigt.Hoppas det snart släpper igen så du kan göra fler fina saker

miaring sa...

Vilka vackra bilder som du tagit, så snyggt med vattendroppar i daggkåpan (är det, va?) Jag får okså ont i händerna ibland och jag tror detär kroppen som protesterar mot allför enformiga rörelser som utförs för länge. När fingrarna gör för ont, kan det ibland hjälpa att jag tejpar ihop dem två och två.

Fosco sa...

Läser du Astrid Lindgren-distanskursen via Växjö universitet? Kan du berätta lite mer om den?

Jag har varit lite sugen på den, den verkar spännande, men har inte anmält mig. Nästa sommar kanske...

Paradiset Kaos sa...

Jag lyssnade färdigt på sista boken i Stieg Larssons triologi igår och jag saknar böckerna redan. De var jättebra.
Visst är det skönt att läsa böcker med öronen så man kan göra annat med händer och ögon. :)
Trist att du har ont, jag har tyvärr inga tips att ge.

VvW Design sa...

Hej! Vad tråkigt att läsa att du har fortfarande ont. Jag får också ont i lederna ibland men jag trodde det berodde på att jag virkar oftast med mattrasor. Men det verkar som att många har samma porblem i alla fall! :-/ Vi kanske ska lugna ner oss lite då och då? ;-)
Hoppas du mår bättre snart!
Du skrev om en sommarkurs om Astrid Lindgren .... det låter jättekul. Var kan man gå en sådan kurs då och vad innebär det?
Ha en trevlig helg och ta det lugnt.
Kram, Ann