lördag 25 april 2009

Trädgårdsprojekt

Den här helgen är sista helgen vi har vår gamla lägenhet. Därför är det sista chansen att flytta de plantor vi vill ha med oss. Idag var jag därför tvungen att färdigställa rabatten som har varit på gång ett tag. Vi har flyttat en del betongplattor och där de gamla plattorna låg skulle det nu grävas upp sand och grus, fyllas på med jord och slutligen planteras. 

Igår kväll fyllde vi cykelkärran med plantor från vår förra uteplats

Vi köpte också en massa eko-jord

Tyvärr glömde jag ta kort på hur det såg ut innan men här kan ni se plattorna vi har flyttat. De som ligger lite längre ner, längst in är plattorna vi har flyttat på. De låg förrut på andra sidan.

Jag är nog helt galen för jag har även flyttat med mig en masa stenar från förra stället. Jag tog dom i cykelkorgen. En tur idag och en igår.

Här har jag fått ner lite plantor i jorden. Hoppas att de kommer att ta sig.

Här är allt grus, sand och jord som jag har grävt bord, behöver jag säga att jag är trött? :-)

Jorden räckte självklart inte till så jag fick ta skottkärran med mig till statoil och köpte mer, tyvärr hade de ingen krav-jord. Men hu vad det var tungt! 

Wiebulls påsar var ändå oerhört fina tycker jag. Jag skulle vilja ha påsarna som dekoration men det skulle nog inte D gilla, han hatar retro mönster och färger...


Nu fick jag äntligen ner mina ranunkel-knölar (heter det så?). Jag hoppas verkligen att de tar sig, de är så enormt vackra. 

Slutligen lade jag mina stenar runt rabatten men jag vet inte om jag är riktigt nöjd med det. Rabatten ser lite  rörig ut eftersom jag stack ner krokus- och tulpan-lökarna mellan plantorna så att de kan komma upp nästa år också. 

Jag har inte bara hållt på i trädgården idag för förra lägenheten behöver ju städas också. D har varit där hela dagen och jag har varit där under eftermiddagen. Det blir nog mycket städ imorgon också.

Nu ska jag virka lite, om jag orkar... :-) Hoppas ni har haft en underbar dag och att solen har lyst på er med. Kram/Veronica

11 kommentarer:

Anns Gröna sa...

Det var verkligen värt mödan du har haft - så fin din rabatt blev!
Spännande med ny uteplats/trädgård. Det skapar alltid tankar på fler roliga pro
jekt, eller hur?!?
Önskar dig en fortsatt härlig helg!
Kram
Ann

lolla sa...

hejsan
ja nog har du slitit idag allt fy tusan vad du har jobbat på.
Rabatten blev ju jättefin
och jag gillar åxå ranunkel blommorna de är riktigt vackra.
koppla nu av med lite virkning :-)
kram lolla

Carolina sa...

Du har verkligen legat i. Ser fint ut. Jag har i princip bara omskolat lite basilika och skruvat ihop ett picnicbord i barnmodell idag. Det har varit marknad här så vi har varit där och P har åkt massor med karusell.

Heimlaga sa...

Oj, du måste vara helt slut! Jag blir ju trött av bara att läsa om det! Inget trädgårdsarbete här inte, det ligger typ en halvmeter snö kvar över hela vår trädgård...

Sofias värld sa...

Oj så duktig du har varit idag! :) Här har vi också haft underbart väder, tyvärr har jag jobbat och inte hunnit njuta av vädret alls :(.
Kram

anna sa...

åh så fint det ser ut, jag blir också sugen på att planetera, men det är svårt när man befinner sig i kina!

TvaNystan sa...

Lite tidigt att planera i lilla lådan än... Ibland önskar jag dock att jag hade en lite gräsmatta med rabatter, men...

AnnaA sa...

Ser jättefint ut! Skönt med en uteplats... Snart har vi en också. Hoppas jag. ;)

tant Maria sa...

Vad duktig du var som cyklade med stenarna, måste ha varit tungt för cykelkorgen =) Hade nog gjort detsamma själv, stenar är icke att förakta.
Det ser fint ut!

Pixi sa...

OHHH Älskar ranukler ,det har jag ju helt glömt bort att skaffa!!!Jag tyckte din rabatt blev ursnygg! Kramis!=)

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Oj, vad du har stått i!
Åh, jag vill så gärna också ha en trädgård! Jag längtar nästan ihjäl mig efter ett stort grönsaksland....