måndag 13 april 2009

Påskpynt och fasta

Eftersom vi flyttade precis inna påsk blev det inte så mycket pyntat i år men lite hann jag få upp i alla fall...


Växterna fick lite pynt med fjädrar, glas ägg, kycklingar och godis

Min älskade påsktupp som är köpt på Indiska för ett par år sedan

Det blev inget påskris i år istället hängde jag några ägg i trollasselgrenen jag köpte i julas.

Påskliljor såklart, de är så vackra

Uteplatsen är fortfarande ganska rörig men jag pyntade lite i den halvvissna blomlådan ändå

Det finaste pyntet står naturen själv för. jag är så glad att det både växer scilla och vårlök på uteplatsen. I krukorna är det daggkåpa, gullviva och nån slags lila blomma som jag grävde upp från vår förra uteplats.

Idag tänkte jag sticka klart den andra sockan. Det var bara tån kvar men när jag precis skulle börja sticka insåg jag att den här sockan är större än den första. Det var bara att repa upp allt utom skaftet. Hoppas det blir bättre försök nummer två.

Jag kom på att jag inte har skrivit nåt om fastan på riktigt länge. Den tog ju slut igår och köpstoppet har  gått riktigt bra. Jag köpte garn till bebiskoftan men alternativet var att köpa nåt färdigt och då tyckte jag att detta var bättre. Annars har jag faktiskt inte köpt någonting. Jag ska verkligen försöka att använda det garn jag har i största utsträckning men nu är jag lite sugen på några nya nystan i alla fall :-) 

Sötsakerna och motionen har det gått sådär med. Jag har dragit ner på det söta och rört på mig mer men inte lika bra som jag hade tänkt mig. 

Hoppas ni har haft en underbar lediget. Vi har kommit ganska långt här hemma men fortfarande är det rätt mycket kvar att pyssla med. Jag måste börja plugga igen också, ligger lite efter där men läsningen går så mycket lättare nu när man kan sitta ute tycker jag.

Kramar till er allihop. Jag har varit lite dålig på att kommentera hos er på sistone men allt eftersom lägenheten blir klar så hinner jag skriva mer, jag läser fortfarande alla inlägg, det kan jag inte vara utan :-) /Veronica

Uppdatering: Det som jag trodde var trollahssel heter egentligen ormhassel. Tack Carolina :-)

11 kommentarer:

Kajsa sa...

Hej hej! Nu har även jag hittat hit, så jag tänkte bara lämna ett litet fotspår efter mig. :)

lolla sa...

hejsan
förstår både att det är mycket att fixa med lägenheten och att du är sugen på nya garner.... :)
ha det gott
kram lolla

Carolina sa...

Du har ju mer påskpynt än vi har hemma och då har vi egentligen inget att skylla på ;)

Helt OK att du inte lämnat några spår på bloggar, du har ju flyttat och så har det varit påsk ;)

Apropå din gren med pynt kan jag meddela att det är en ormhassel. Trollhassel har raka grenar men blommor som ser ut som trollhår :) Hoppas du inte tar illa upp av att jag skriver det!

Carolina sa...

Och nu har jag lärt mig ytterligare lite om trollhassel. Den är inte ens en gång en hassel utan tillhör ngt annat släkte.

VirkStina sa...

Vilken jättehärlig påsktupp!
Ja,vi har börjat kolla runt lite efter nåt lite större,får se om vi hittar nåt. Hoppas ni trivs i er nya!Kram!

Heimlaga sa...

Du har absolut mycket mer påskpynt än oss, trots flytt!

Jeanette sa...

Åhh vad fint ni har det! Jag som kom på att mina tuppar och hönor stod kvar i skåpet, idag. Så idag åkte dom fram, tupparna o hönorna. Kan tro dom blev lite förnärmade...hihi!
Hoppas påsken varit bra? Ha en bra kväll! Hälsningar Jeanette

Cina sa...

Oj så mycket roligt du har på din sida- och jag måste läsa ALLT :-) hit kommer jag jättegärna tillbaka till och läser ännu mer- har fått sån inspiration av att se alla härliga bilder du har-lycka till med dina projekt/hälsningar Cina http://creadiem.bloggagratis.se

Pixi sa...

HIhi..vad sött!!! Klart blommorna ska ha lite pynt o godis!!! Förresten jag har oxå läst livets aviga o räta..skööön bok faktiskt! Må gott =)

sunna sa...

Jag tycker du hann pynta en hel del trots flytt, tuppen är ju ljuvlig

Sagofe sa...

Åh, det där med klubborna ska jag lägga på minnet så att jag kan göra det om några år. Skulle jag göra det nu så är jag säker på att vi skulle få en liten tjuv här hemma :-)

Kram