måndag 23 februari 2009

lyxpläd och köpstopp


Idag upptäckte jag att jag var tvungen att köpa ännu mer garn till min pläd. När jag hade skickat iväg min beställning började jag tänka över hur mycket garn som gått åt ungefär och hur mycket pengar det är. Jag blev ganska chockad när jag kom fram till att det var galet mycket pengar trots att jag virkar i ett jättebilligt garn. Ett nystan räcker till fyra varv, varje nystan kostar 17 kronor... ja ni kan själva räkna ut hur mycket det blir till en sån stor pläd... skrämmande. tur att jag inte valde ett dyrare garn.

Nu har jag beställt det garnet och två böcker. Från och med nu har jag köpstopp. Jag tjänar ju inga pengar för tillfället så då borde jag väl inte göra av med så mycket heller. Det känns tråkigt eftersom jag har så enormt mycket inspiration till nya projekt men från och med nu ska jag försöka använda mig av det jag har istället.

Imorgon är det fettisdag och sedan börjar fastan som varar fram till påsk... 40 dagar. Inom svenska kyrkan fastar man ju inte i vanlig bemärkelse. Men att fasta betyder att avstå från något och i år tänker jag alltså försöka avstå från att köpa garn och andra hobbyprodukter och istället försöka ta vara på det jag har.  Jag tänker också försöka ta hand om mig själv bättre genom att röra på mig och avstå från sötsaker.  För att sporra mig lite extra tänker jag skriva om min fasta här på bloggen. jag vet att det varken är ulligt eller gulligt men jag hoppas ni står ut ändå :-)

Hoppas ni har haft en fin dag, kram/Veronica

11 kommentarer:

Johanna sa...

Jag borde också sätta köpstopp, har gjort det många gånger men aldrig lyckats hålla det. Trist när man inte får in så mycket pengar, det är ju när man är hemma och inte har nåt jobb/skola att gå till som man har tid att pyssla!

Jag står i alla fall ut med att läsa om din fasta! Om du behöver något kan du ju alltid fråga på bloggen, så kanske nån av oss läsare har vad du behöver och kan skicka det...=)

Ta hand om dig!

Anna sa...

Jag gillar din idé om att se på fastan som hur man själv kan vara utan nåt! Läser gärna om det :)

Jojo sa...

Jätte bra ide!
Ska bli kul att se hur det går med din fasta..

Kanske man skulle ta o hänga på?! Måste ta mig en snabb klurare. Egentligen har det väl en djupare mening, men med tanke på min tomma börs så kan jag ju ta o omvandla det till ngt lite mer eoistiskt och materialistiskt, går väl ut på ett antar jag. Ändamålen helgar medlen eller hur hette det?

Lycka till iallafall!!!

Kram

Signe sa...

Jag håller också på att förbereda mig för fastan. Jag kommer undvika kött så långt det går och kommer inte köpa några kläder och dessutom dra ner på annan egen konsumtion. Det skall bli spännande att läsa om dina erfarenheter. Jag har inte riktigt betstämt om jag skall blogga om det själv. Jag hoppas i vart fall få ett större fokus på det riktigt viktiga i livet. Jag har också en retreat inplanerad helgen innan påsk som jag ser fram emot. Jag önskar dig all välsignelse!!!

Signe sa...

Jag håller också på att förbereda mig för fastan. Jag kommer undvika kött så långt det går och kommer inte köpa några kläder och dessutom dra ner på annan egen konsumtion. Det skall bli spännande att läsa om dina erfarenheter. Jag har inte riktigt betstämt om jag skall blogga om det själv. Jag hoppas i vart fall få ett större fokus på det riktigt viktiga i livet. Jag har också en retreat inplanerad helgen innan påsk som jag ser fram emot. Jag önskar dig all välsignelse!!!

Pernilla sa...

Låter som en bra idé tycker jag. Själv tänker jag försöka låta bli godis och kakor.

Sagofe sa...

Ja, det blir svindyrt med filtar, men hur stolt man är när man är klar väger upp det.

Lycka till med din version av fasta... Jag skulle aldrig klara det :-D

Kram

Krumelur sa...

Åhhh... den blir så SNYGG din pläd!! Min är ju typ bara 15 cm lång än, men har lite annat jag måste bli klar med först innan jag får sätta virknålen i den igen har jag bestämt mig för!


Lycka till med fastan. Själv har jag nog med min egen sort... det är rätt skönt faktiskt att skriva lite det sporrar att hålla sina löften till sig själv när andra kan läsa om det!

Kram Carolina

sunna sa...

räkna aldrig i pengar utan räkna alla glädjetimmar och fina kommentarer i dina arbete så ska du få se att den egentligen blir ganska billig
varm kram

Maria sa...

Ja, det är dyrt. En av mina mormorsfiltar virkade en bekant till mig. DÅ köpte jag bara det vita garnet som är runt alla rutor. Alla rutor virkades av restgarn och den filten kostade ända massor!!

Elin i skogen sa...

Det är alltid lika kul att läsa i din blogg Veronica! Du är så generös som bjuder så mycket på dig själv! :)

Tror att det kommer gå jättebra för dig att både "fasta" pysselsaker, och från sötsaker. Jag håller på dig! :)

Glöm inte bort att man kan hitta gratis- eller väldigt billiga saker att pyssla av. Naturmaterial, t.ex. mossor, kvistar, rötter (hmmm, kan man virka med rötter tro?), stenar, bark, näver...), återvunnet material som t.ex. konservburkar, gamla kläder (sy av, eller klippa trasor och virka av), slänga in en gammal ylletröja i tvättmaskinen och sy av, eller repa upp en gammal tröja för att få garnet, leta fynd på tippen... Dessutom vet jag att man t.ex. kan virka smycken av ståltråd- det kanske inte är så dyrt? Med nya förutsättningar kan nya synsätt och idéer födas! :)

Hoppas att du fick lite pepp!

Stor kram på dig! Din blogg rockar! :)