tisdag 20 januari 2009

Underbara tisdag

Den här dagen började riktigt tråkigt med huvudvärk som gjorde att jag var tvungen att ställa in min pyssel-date med virkstina.  Framåt eftermiddagen försvann huvudvärken och jag upptäckte att jag hade fått ett brev om att mitt beställda tyg kunde hämtas i tobaksaffären. Jag är så van vid att bara få en avi i brevlådan att jag inte reagerade på brevet. Jag hade nästan gett upp hoppet om detta paket, trodde aldrig att det skulle komma fram. Paketet innehöll en massa härliga saker, alla beställda från stoff och stil:

Djur-ögon till virkade alster (vad äckligt det låter) 

Fina och billiga träknappar

Enfärgat tyg

Röda elefanter

Lila elefanter

Bruna elefanter

Gröna hjärtan

Prickar

Band

Sytråd

Som om detta inte vore nog åt vi semlor till efterrätt. Ja, ja jag vet att det är tidigt men jag var så sugen... Jag slängde ihop några snabba vegan-semlor. Bullarna är pågens semelbullar. Dessa är både mjölk och äggfria. Jag fyllde dom med mandelmassa och mandelgrädde. Mandelgrädde är jättelätt att göra. Man mixar skållade mandlar och har i vatten tills det blir gräddkonsistens och lite fluffigt. Ha i lite vatten i taget så att det inte blir för löst. Sockra sedan lite grann. 

Mandelgrädde är ett jättebra mjölkfritt gräddsubstitut, särskilt i semlor eftersom man ändå har madelsmak från mandelmassan. Jag gjorde lite för lite mandelgrädde, därför blev semlan så platt.

Dessa semlor är jättebra inte bara för veganer utan även för mjölk och äggallergiker. Och om du försöker att äta lite nyttigare kan du göra egna bullar med dinkelmjöl och utan socker. Skippa mandelmassan eftersom det är mycket socker i den och ha på extra mycket mandelgrädde istället. Mandelgrädden innehåller rätt många kalorier men den har väldigt bra näringsinnehåll med mycket protein, nyttigt fett och e-vitamin. 

Imorgon ska jag visa något jag har skapat också. Det har blivit lite mycket inköp på bloggen på sistone men jag är så glad över alla mina paket. Nu väntar jag på två garnpaket, virknålar och en massa kurslitteratur. När det kommer fram är det nog köpstopp som gäller för min del

Hoppas ni har haft en härlig dag, Kram/V

4 kommentarer:

Ewa sa...

Å här vart man ju hungrig av att titta in. Tänk, en semla, NU!!!

Tack för dina gulliga ord Veronica, men jag kommer finnas kvar på min foto- och hantverksblogg. Hoppas vi ses där.

Efter att funderat, och det inte känts bra, så valde jag att ta ett break från den andra bloggen. Kanske jag kommer tillbaka, kanske inte, men just nu är jag för sårad av en som jag trodde var min vän. Kan bara inte smälta det hon gjort, och skrivit, och jag vet att det pågår baktaleri.

Varma kramar
/Ewa

PS: Vilka paket du får varenda dag. Jag blir riktigt avis ju!

svartanova sa...

Både paket OCH semla! Jag förstår att din tisdag var underbar!

Cantina sa...

Skönt att huvudvärken släppte och att dagen blev så bra!! Vad mycket fina tyger du hittat. Själv har jag helt missat gröna-hjärtan-tyget och måste nog ta och göra en beställning! Tack för tipset om mandelfluffet! Har aldrig hört talas om det tidigare. Sonen är både ägg- och mjölkallergisk så om det inte växer bort (vilket vi dock har gott hopp om) så lär det bli en del mandelfluff :-)

Maria sa...

Vilka härliga tyger! Jag har lite sådant där elefanttyg i rött på lager, vet inte vad det ska bli ännu...
Ser gott ut med semlor, men det brukar aldrig bli någon för mig eftersom jag är glutenallergisk och inte ide baka bullarna själv...