måndag 1 december 2008

Adventskalender till min älskling


Den här adventskalendern gjorde jag till D förra året. Nu är den påfylld med sötsaker igen. Vissa lådor har även små kärleksmeddelanden i sig:-) Den är gjord av tändsticksaskar som jag har klätt med silkespapper ch dekorerat med klistermärken. jag hade inte så många klistermärken hemma när jag gjorde den så jag använde mig av de som posten delade ut.

Pepparkakshuset vi byggde i lördags har totalhavererat idag:-( Vi ska bygga ett nytt. Den här gången ska vi ha extra mycket mjöl i degen och verkligen se till att de blir tillräkligt gräddade. Nu har vi ju provat oss fram så nästa borde bli riktigt bra:-)
Ha en god natt allihop!

3 kommentarer:

MiA sa...

Så gulligt med en kalender till älsklingen! Det skulle jag kanske göra till nästa år :)

Tips från erfaren pepparkakshus-byggare: Om du limmar ihop delarna med smält socker (vilket är det absolut bästa), så låt sedan huset stå någon dag eller två innan du spritsar kristyren. Då undviker man att kristyren färgas brun av sockret :) Lycka till!!

Kram

Margie sa...

what an inspired idea to make the Advent calander with matchboxes that can be filled and refilled annually. hugs Margie.

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Ojojojojoj va du gör många saker! Du måste snart börja sälja dina alster annars kommer ni inte få plats i ert hem. :) Men du är så duktig! Jag måste komma hem till er snart så jag får se och känna på grejerna.
Hur har du det på fredag? Då skulle jag kunna komma en sväng på eftermiddagen om du är hemma. Ska prova ut mobil till jobbet på förmiddan och sen ska jag med J på hans jobbs julmiddag på kvällen. Men kanske vid tre fyra?

Jerusalem var en fantastisk upplevelse. Ska berätta mer när vi ses.
Kram